• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İzmir 17 °C

Doğumevi Kavşağı’nın Temelleri Atıldı

Doğumevi Kavşağı’nın Temelleri Atıldı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılacak olan kentin 3. Kavşak projesi Doğumevi Kavşağı’nın temelleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı tören ile atıldı.

DOĞUMEVİ KAVŞAĞI’NIN TEMELLERİ ATILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılacak olan kentin 3. Kavşak projesi Doğumevi Kavşağı’nın temelleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı tören ile atıldı. Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Temel atma törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Selim Koçbay, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir belediye meclis üyeleri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

KAVŞAK 5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Kavşağın temel atma töreninde açılış konuşması yapan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Selim Koçbay, TCDD’nin dünyada hızlı tren işletmecisi olarak 8. Sırada yeraldığını ve 160 yıllık tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Kavşağın 5 milyon liraya mal olacağını ifade eden Koçbay, kavşak hakkında şu bilgileri verdi: “Bu üst geçit köprümüz 300 metre uzunluğunda, 2 metresi yaya yolu olmak üzere 12 metre genişliğindedir. 3 adet engelli asansörü bulunmaktadır. Yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacak üst geçidin yapımında 1500 metre fore kazık, 1150 metre ön germeli kiriş, 950 ton demir ve 4500 metreküp beton kullanılacaktır. Bu üst geçidimizin yanı sıra Gökköy- Ayşebacı istasyonları arası çift hat yapılması projesi kapsamında, Balıkesir merkezde bulunan 6 adet hemzemin geçidin üst geçit haline dönüştürülmesi için proje çalışmalarımız devam etmektedir. Yine Savaştepe ilçemizde üst geçit yapılması için proje çalışmalarımız başlamıştır. Ayrıca Savaştepe, karacalar, çalıköy, Yunakdere, Kuyualan, Gökköy, Yeniköy ve Aksakal’da menfez tipi 15 adet alt geçit yapım çalışmalarımız da devam etmektedir.”

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR’İ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Koçbay’ın konuşması ardından kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in coğrafi konum itibariyle önemli bir kesişim noktasında olduğunu söyledi.  Balıkesir’i doğrudan etkileyen otoyol çalışmaları hakkında bilgiler sunan Başkan Uğur, “Balıkesir coğrafik konum olarak ve devletimizin, hükümetimizin yapmış olduğu bölünmüş yollar, otoyollar sayesinde önemli bir yerde bulunuyor. İstanbul- İzmir otoyolu, Körfez geçişi, Çanakkale- Balıkesir otoyolu hakikaten düşünülen, tabi yakında da önümüzdeki yıllarda da gerçekleşecek yüksek hızlı tren ile birlikte ulaşılması kolay bir yer olacak. Dolayısı ile bizde Balıkesir’i geleceğe hazırlıyoruz. Sayın Bakanımız ile Organize sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettik. OSB’de 5 bin dönüm alanımız var. Orayı da inşallah genişleteceğiz. Oradaki, bazı arazileri Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil edilmesi ile dışarıdan gelen sanayicinin ihtiyacına da cevap vereceğiz” diye konuştu.

DOĞUMEVİ’NDEN SONRA VALİLİK KAVŞAĞI YAPILACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir’i geleceğe hazırlarken yol ve kavşakları düzenlediğini belirten Başkan Uğur, “İşte bu başladığımız bu çalışmalar; Kuva-yi Milliye Kavşağı, arkasında Hastane Kavşağı ve şimdide Doğumevi diyoruz ama burada Doğumevi kalmadı. İnşallah bu kavşağın ismini de sonradan hep birlikte vereceğiz. Arkasından Valilik Kavşağı. Yaptığımız yine Kuva-yi Milliye Kavşağı’ndan Adliye’nin, Askeriyenin, Devlet Hastanesi’nin karşısından çıkan, Diş Hastanesi’nin önünden geçen bir yol var, orada hem hemzemin geçit hem de kavşak düzenlemeleri var. Bunları yaparak Balıkesir’i trafiği düzenli yaşanılabilir bir kent haline getirmek istiyoruz. Buradaki kavşağımızın da temellerini bugün atacağız. Müteahhit ile görüştük. Bu ihale süreci 300 gün. Ancak müteahhidimiz bize 19 Mayıs 2017’de kavşağı ve köprüyü bitirme sözü verdi. 19 Mayıs 2017’de hep beraber üzerinden geçeceğiz” dedi.

Başkan Uğur konuşmasının sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e Balıkesir’e gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti. Törende son olarak ise Bakan Çelik bir konuşma yaptı.

ÇELİK: “2 MİLYAR İNSAN AÇLIK SINIRINDA YAŞIYOR”

Balıkesir’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Çelik, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin Balıkesir’e hayırlı olması temennisinde bulundu. Hükümetin her şey insan için sloganı ile yola çıktığını ifade eden Çelik, “İnsanın çok ama insanın kıt olduğu bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlık adına hiçbir şeyin kalmadığı, ama sorduğunuz zaman 7 milyar insan var. Ne yapalım 7 milyar insanı? Bu dünyada eğer 2 milyar insan yoksul ise, açlık ile karşı karşıya ise zengin fakirin halini sormuyor ise, 62 tane zenginin servetinin 3.5 milyar insanın servetine eşit olduğu bir dünyada yaşıyorsanız? Ne yapalım bu dünyayı. Neresinde bunun adalet? Nerede eşitlik? Onun için insanlar çok, ama insanlık az diye bir kısa cümle ile bu tanımlamayı yapmak zorundayız. Bunu bilen anlayış Türkiye’deki olup bitenleri değerlendirdikten sonra 15 yıl önce insan merkezli bir yola çıkışı gerçekleştirdik. Çünkü biliyorduk köyden şehirlere, şehirlerden şehirlere göç ediliyor. Şimdide ülkelerden ülkelere göç hadisesi ile karşı karşıyayız. Bu özellikle şehirlere ve şehir yöneticilerinin önüne ciddi problemleri de koyuyor. Eğer kırsaldan merkeze göç ederken bu planlama sağlıklı yapılmazsa şehirler yaşanmaz hale geliyor.” Şeklinde konuştu.

BAKAN ÇELİK: “BALIKESİR’DE ÖNEMLİ BİR NÜFUS ARTIŞI OLACAK”

Dünyada göçün önlenmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Bakan Çelik, yaşanan göç dalgasının Balıkesir’i de etkileyeceğini söyledi. Çelik şöyle konuştu: “Bakınız, Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı gelişmiş ülkeler tek başına milli gelirleri 40-50 bin dolar ve Avro olan ülkeler 100 mülteciyi, 500 mülteciyi alamama durumu ile karşı karşıyalar. Ama ne yaparsanız yapın bu kadar büyük adaletsizliklerin yaşandığı dünyada bırakın şehirlere göçü, şehirlerden şehirlere göçü, ülkeler arasında göç ile dünya hep karşı karşıya olacaktır. Biz kendi açımızdan baktığımızda madem 30 şehir, büyükşehir oldu; diyelim ki her yönüyle mükemmel bir şehir olan ve yaşanabilecek bir şehir olan Balıkesir’imizde isteseniz de istemeseniz de önemli bir nüfus artışı ile karşı karşıya kalacaksınız. Az önce Büyükşehir belediye Başkanımız ifade ettiler ulaşım açısında ciddi bir kavşak ve yoğunluğun arz edeceği bu şehirde önlem ve tedbirlerinizi önden alamazsanız, yani gelişen şartların önünde bir yönetim anlayışı sergileyemezseniz, yöneticiler geride kalır ise bundan sıkıntıyı vatandaş ve bu şehirde yaşayan insanlar çekecektir.”

BAKAN ÇELİK’TEN BÜYÜKŞEHİR’İN VİZYON PROJELERE DESTEK

Hükümetin ulaşım faaliyetleri konusundaki çalışmalarına dikkat çeken Bakan Çelik, “Hükümetimiz tarafından karayolunda da, deniz yolunda da, demiryolunda da dev adımlar atıldı. 80 milyona yaraşır, tarihsel geçmişimize yaraşır, bu milletimize yakışır bir şekilde önemli adımlar atıldı ve atılmaya da devam ediyor. Bunun bir halkası olan bir kavşağın temel atma töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Devlet Demiryollarının yani merkezi hükümet ile belediyenin işbirliği ve dayanışması çerçevesinde gerçekleşmekte olan ve 5 milyon lira civarında maliyeti olan bir yıldan daha az sürede bitilecek olan kavşağın Balıkesir’e hayırlı olmasını diliyorum. Günboyu sürdüreceğimiz temaslarda gerek Bandırma’da üniversitemiz, gerek Bandırma’da tarım ile ilgili enstitülerimiz ve açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisler ile Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan çalışmalar Balıkesir’in geleceği ile ilgili ümitvar olmasını sağlayan önemli gelişmelerdir. Şehri yönetenlerin şehrin geleceğine dönük önemli vizyon projelerinin olduğunu görmekten memnuniyet duydum. Bizde hükümet olarak, buradaki projeleri desteklemek, üretim, sanayi ve tarımın daha da gelişmesi konusunda gereken desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Selim Koçbay ve davetliler tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894