• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İzmir 22 °C

Doktor Çift İzmir’i Sağlıkta Avrupa’ya Açtı

Doktor Çift İzmir’i Sağlıkta Avrupa’ya Açtı
İzmir'de meslek hayatına adım atan doktor çift, bir süre sonra Menemen'de satın aldıkları hastanenin bir katını obezite cerrahisine ayırdı.

İzmir'de meslek hayatına adım atan doktor çift, bir süre sonra Menemen'de satın aldıkları hastanenin bir katını obezite cerrahisine ayırdı. Bununla da yetinmeyen girişimci doktor çift, İbrahim ve Gülin Yanık, Almanya'ya da bir ofis açtı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi'nde 1998 yılında Kadın Doğum ihtisası yaptıktan sonra Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5 yıl görev yapan Op. Dr. İbrahim Yanık, eşi Diş Hekimi Gülin Yanık ile yatırımcı olarak sağlık sektörüne girdi. Omuz omuza çalışan çift, 2004 yılında bir Kadın ve Doğum Hastalıkları Dal Merkezi açtı. Çiğli'de de bir şube açan doktor çift, daha sonra Konak'taki Hayat Hastanesi'ni satın aldı. Binlerce İzmirlinin doğum yaptığı hastaneyi işleten Yanık çifti, geçtiğimiz yıl da Menemen yolu üzerindeki Özel Sada Hastanesi'ni de satın aldı.

Zorlu yolda eşinin desteğini her zaman hissettiğini anlatan Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Yanık, "Eşimle çok çalışarak hep zirveyi hedefledik. Kentimize tıp alanında her zaman son teknolojiyi getirmek için çaba sarf ettik. Şimdi bu bilgi birikimimizi ve deneyimimizi Sada Hastanesi'nde kullanacağız. Hastaneye şu an ciddi bir yatırım yapıyoruz" dedi.

"Obezitede ilk sıraya yükseldik"

Hastanede bir obezite cerrahisi ekibi ve özel obez yataklarının yer aldığı obezite servisi oluşturduklarını belirten Dr. Yanık, bu alanda kısa sürede hızlı bir ilerleme kaydettiklerini söyledi. Şu an için Türkiye'de en çok obezite ameliyatı gerçekleştiren hastanelerin başında geldiklerini ifade eden Dr. Yanık, "Hastanede gerçekleştirdiğimiz obezite ameliyatlarında Türkiye'de ilk sıraya geçtik. Ayda ortalama 80-100 arasında obezite ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Obezite cerrahisi için özel bir kat oluşturduk. O katı obez hastalar için dizayn ettik. Şimdi yurt dışına açılıyoruz" dedi. Kalp-damar ve kardiyoloji alanlarında da yatırım yaptıklarını belirten Dr. Yanık, onkoloji ve kanser cerrahisi alanlarında Türkiye'nin sayılı merkezleri arasına girmeyi amaçladıklarını ifade etti.

"Hedefimiz tüm Avrupa"

Obezite alanında yurt dışındaki yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren Diş Hekimi Gülin Yanık, Almanya'da da bir ofis açtıklarını belirterek, "Almanya'dan hastalarımız gelmeye başladı. Almanya'daki obezite sorunu yaşayan Türk hastaların gelmesini amaçlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde İngiltere ve Almanya'dan dört hasta ameliyat olmaya geldi. İzmir'in birçok ülkeyle direkt uçuşu yok. Bazı özel hava yolları Avrupa-İzmir arasında direkt uçuşlar düzenlemeye başladı. Obezite cerrahisinde İzmir'i yurt dışına açtık" şeklinde konuştu.

"Her zaman omuz omuza çalıştık"

Eşiyle yıllardır omuz omuza çalıştıklarının altını çizen Dr. Gülin Yanık, "Her zaman işlerin tam merkezinde yer aldım. Omuz omuza çalıştık. Sağlık alanında hizmet vermek büyük bir uğraş ve gayret istiyor" diye konuştu. Eşinin desteğinin çok önemli olduğunu kaydeden Dr. İbrahim Yanık ise "Tüm çalışmalarımızı eşimin desteğiyle gerçekleştiriyorum. Onun görüşlerine, tavsiyelerine çok önem veriyorum. Başarımızın sırlarından biri de bu" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894