• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İzmir 17 °C

Dostoyevski Tiyatro Festivali'nin ‘seyirci beğeni ödülü' devlet tiyatrolarına..

Dostoyevski Tiyatro Festivali'nin ‘seyirci beğeni ödülü' devlet tiyatrolarına..
Ankara Devlet Tiyatrosunun ‘Yeraltından Notlar’ adlı oyunu 20. Dostoyevski Tiyatro Festivali’nden 'Seyirci Beğeni Ödülü' aldı.

Rusya’nın Velikiy Novgorad - Staraya Russa şehirlerinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen  Dostoyevski Tiyatro Festivalinde Ankara Devlet Tiyatrosunun ‘Yeraltından Notlar’ adlı oyunu sahnelendi. 

F. M. Dostoyevski Novgorod Akademik Dram Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen uluslararası tiyatro buluşmasında, Rusya'dan Moskova, St. Petersburg, Vologda, Perm, Lipetsk ve İrkutsk şehirlerinin önemli tiyatroları ile Litvanya, İran, Türkmenistan ve Türkiye’den profesyonel tiyatro grupları yer aldı.

Seyircinin Beğenisi 'Yeraltından Notlar' Oyununa

Dostoyevski'nin 'Karamazov Kardeşler', 'Gülünç Bir Adamın Rüyası', 'Suç ve Ceza', 'Beyaz Geceler', 'İkiz, Bobok' ve 'Uysal Kız' gibi önemli eserlerinin uyarlamalarına yer verilen festivalde, profesyonel bir jüri ekibi tarafından, 'Seyirci Beğeni', 'En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu' ile 'En İyi Yardımcı Oyuncu' ödülleri dağıtıldı.  

Geçtiğimiz hafta Rusya'nın Rusiç Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve seyircinin de beğeni ile izlediği ‘Yeraltından Notlar’ adlı oyun yine Rusya’nın önde gelen tiyatro yönetmenleri, tiyatro eleştirmenleri ve Rus devlet tiyatro sanatçıları tarafından oluşan jüri ekibi tarafından 'Seyirci Beğeni Ödülü'ne layık görüldü.

Rusya'da kazandığı bu ödülle başarılarına bir yenisini daha ekleyen Ankara Devlet Tiyatrosunun ülkemizi temsil ettiği festival süresince Dostoyevski'nin eserleri hakkında konferanslar ve okuma günleri de gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894