• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Ediz Öztürk ile ''Gün Başlıyor''

Ediz Öztürk ile ''Gün Başlıyor''
Ediz Öztürk hafta içi her gün ulusal, bölgesel ve yerelde olan gelişmeleri haber bültenleriyle gündeme taşıyor.

 “ Hepimiz bir bataklıkta yaşıyoruz; ama bazılarımız yıldızlara bakıyor. ” der Oscar Wilde bir sözünde. Ve sadece o ‘bazıları” yıldızlara bakarken kurduğu hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulur. Ben de hayallerini gerçekleştirebilen o ender kişilerden biriyim. Çünkü çocukken önüne diz çöküp can kulağıyla dinlerken hayallere dalıp gittiğim o sihirli kutunun içindeyim. 1994 yılında Ankara Çağdaş Radyo’da başladığım bu mesleğe Antalya’da E TV Radyo, Radyo Umut, İzmir’de Metropol ve Radyo Sahil ile 17 yıl kesintisiz devam ettim. 2011 yılından itibaren baba ocağına dönerek Ankara merkezli bir ajansta 5 yıl boyunca Türkiye genelindeki 47 radyo ve televizyona reklam seslendirmesi ve metin yazarlığı yaptım. İflah olmayıp yeniden döndüğüm Aliağa’da şuan hem Radyo Sahil’de haber spikerliği yapıyor hem de haftalık Aliağa Kent Haber Gazetesi’ni çıkarıyorum. Bu sektörde bu kadar uzun süre kalabilmek her babayiğidin harcı olmasa gerek diye düşünüyorum.. Ukalalık yapmıyorum. Çünkü dünyanın hem en eğlenceli hem de en zor mesleklerinden birini icra ediyoruz.
Radyocular toplumu değiştirebilecek alaylı eğitimcilerdir. Benim gibi bütün gün haber okuyorsanız, iki dudağınız arasından çıkacak yanlış bir cümle umutsuz bir vatandaşı ölüme götürebilir ya da halkı galeyana getirip sokağa dökebilir. Bunun farkında olmalısınız.
İyi bir mimar olabilmek için edebiyatınızın kuvvetli olması gerekmiyor yada resim öğretmeni olmak için spordan anlamanız şart değil ama radyo programcısı olacaksanız (ister Showman ister haber spikeri) biraz edebiyat , biraz spor, biraz genel kültür, biraz tiyatro, biraz sinema, biraz politika..vs; insanları ilgilendiren yada insanların ilgilendikleri her konuda biraz bilgi ve bir fikir sahibi olmanız gerekiyor.
Ben bu mesleğe başlamadan önce yıllarca tiyatro, halk dansları, resim, şiirle uğraştım; birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev aldım. Kimsenin gözünü korkutmak istemem ama artık bu mesleği sadece şarkı anonsları yaparak ya da iki kahkaha efekt i ile sürdüremezsiniz. Siz isteseniz de dinleyiciler buna izin vermez. Çünkü dijital çağda isteyen istediği müziğe siz olmadan da ulaşarak dinleyebiliyor. Bu yüzden sizin kendinizi sürekli geliştirmeniz ve dinleyenlere farklı şeyler sunmanız gerekiyor.
8 yıldır Radyo Sahil 95.0 frekansından sevenlerine ulaşan Ediz Öztürk hafta içi her sabah Gün Başlıyor isimli programda yerel ve ulusal gazetelerin manşetlerine yansıyan haberleri dinleyicilerine ulaştırıyor. Öztürk gün içinde de ulusal, bölgesel ve yerelde olan gelişmeleri haber bültenleriyle gündeme taşıyor. 

Aliağa Sahil Radyo Televizyon ve Medya Yayınları A.Ş
Demokrasi Meydanı Şehit Bülent Kula İş Merkezi
NO:1/18 Aliağa/İZMİR
0232 616 11 36 – 0532 492 50 95
[email protected]
[email protected]

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894