• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

EDP, Haksız ZAM Geri Alınsın

EDP, Haksız ZAM Geri Alınsın
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / EDP İl I.Olağan Kongresi’nde; “12 Eylül Darbecilerinin Yargılanması” ve “Toplu ulaşım ve su bedellerine uygulanan zamlardan elde edilen haksız kazancın İzmirlilere geri ödenmesi” için mücadeleye devam e

EDP’den İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı:

ULAŞIMDA HAKSIZ ALINAN PARALAR GERİ VERİLSİN”

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ /  EDP İl I.Olağan Kongresi’nde;  “12 Eylül Darbecilerinin Yargılanması”  ve “Toplu ulaşım ve su bedellerine uygulanan zamlardan elde edilen haksız kazancın İzmirlilere geri ödenmesi” için mücadeleye devam edilmesi kararları çıktı.

 Eşitlik ve Demokrasi Partisi İzmir İl Örgütü’nün I. Olağan Kongresi’nde iki önemli karar çıktı. EDP İzmir İl Örgütü’nün kurulduğu günden bu yana takipçisi olduğu “12 Eylül Darbecileri Yargılansın”  ve  “Toplu ulaşım ve su bedellerine uygulanan zam bedelleri İzmirlilere  geri ödensin“ konuları, genel kurulda oy birliğiyle kongre kararı haline getirildi. Bilindiği gibi, 12 Eylül Anayasasında yer alan geçici 15. madde, darbeyi gerçekleştiren Evren ve kuvvet komutanlarının yanı sıra, onların emirlerini uygulayan dönemin yöneticilerini de koruma şemsiyesi altına almıştı. Anayasanın bu hükmünün 12 Eylül 2010 Referandumu ile kaldırılması üzerine EDP İzmir İl örgütü ve çok sayıda EDP’linin de aralarında bulunduğu binlerce kişi sorumlular hakkında, “Darbe yapmak, anayasayı değiştirmek, hükümeti yıkmak, sistemli bir şekilde planlayarak ve tasarlayarak adam öldürmek, kasten yaralamak, işkence yapmak, eziyet etmek, hürriyetten yoksun bırakmak, cinsel saldırıda bulunmak vb” suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunmuştu.

Eşit, özgür ve adil bir toplum olmanın önkoşulunu 12 Eylül Darbecilerinin Yargılanması olarak önüne koyan EDP’liler, “12 Eylül’le hesaplaşma olmadan ülkeye barış, demokrasi ve özgürlük gelemez. “ dediler ve şimdiye kadar olduğu gibi bugünden sonra da 12 Eylül Darbecilerinin yargılanması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek bu tutumlarını I. Olağan Genel Kurul’da kongre kararı olarak kamuoyu ile paylaştılar. Bu kongre kararı ayrıca EDP Büyük Kurultayı’na İzmir İl Örgütü’nün kararı olarak bildirilecek.

EDP İzmir İl Örgütü’nün 2nci kongre kararı ise İzmirlilerin yaşamsal sorunlarıyla ilgili: Su ve ulaşım bedelleri.

EDP’den yapılan açıklamada yerel yönetimlerin en önemli hizmetlerinin su ve toplu ulaşım olduğuna dikkat çekilerek “Ancak ‘İşimiz İzmir, Gücümüz İzmir “sloganıyla işbaşına gelen yerel yönetimin ilk işi suya yüzde 20,  toplu ulaşıma ise yüzde 50’ye varan oranlarda zam yapmak olmuştur. İzmirlilerin hakkını arayan partimizin de içinde yer aldığı davalar sonucunda su ve ulaşım zamlarını iptal ettirilmiş ve mücadeleyle haksız yere alınan su bedellerinin faturalardan mahsup edilmesi sağlanmıştır. Ancak İzmirlilere ödenmesi gereken toplu ulaşım bedelleri farkları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012’ye gireceğimiz şu günlerde halen ödenmemiştir’ denildi.

Dar gelirlileri çok yakından ilgilendiren toplu ulaşım ve su bedellerine uygulanan zamların takipçisi olacaklarını belirten EDP İl Başkanı Arif Ali Cangı kent yaşamının devamı için yerel yönetimlerin toplu ulaşım ve su bedellerini en asgari düzeyde tutması gerektiğine dikkat çekti ve “Bu durum partimizin programında da   “…özellikle dar gelirli yurttaşlar için varlığın, paranın etkisinin olmadığı ya da en az olduğu alanlar yaratılmalıdır. Ulaşım, sağlık, eğitsel ve kültürel faaliyetler gibi hizmetler piyasa yerine kamu tarafından sağlanmalıdır. Bir başka deyişle ‘para’nın geçmediği ya da etkili olmadığı ‘kamu alanlarının’ yaratılması ve çoğaltılmasıyla piyasa alanı daraltılmalıdır…”  şeklinde yer almaktadır.  İl Örgütü olarak bu konuların sürekli takipçisi olacağız ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894