• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İzmir 16 °C

Edremit’te Geçmişten Günümüze Cumhuriyet Gelinleri

Edremit’te Geçmişten Günümüze Cumhuriyet Gelinleri
Edremit Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hazırlanan “Cumhuriyet Gelinleri” sergisi Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka’nın katılımı ile Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde açıldı.

EDREMİT’TE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE CUMHURİYET GELİNLERİ

Edremit Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hazırlanan “Cumhuriyet Gelinleri” sergisi Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka’nın katılımı ile Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde açıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93.yıl dönümü kutlamaları kapsamında Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Edremit Cumhuriyet Gelinleri” sergisi yoğun ilgi ile karşılandı.

Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze uzanan gelinliklerin yer aldığı sergini açılışı Kaymakam Ali Sırmalı’nın eşi Nuray Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka’nın eşi Günseli tarafından yapıldı. Serginin koordinatörü Beriye Başak, “Güzel Edremit’imizin hem Kurtuluş Savaşı’nda hem Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli bir yeri vardır. Ayrıca Körfez bölgemiz göçlerle zenginleşmiş çok çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölgede yaşamış olan Cumhuriyet gelinlerimizin torunlarından toplanan değerli eserler ile o dönemde ki kadınların yaşantılarını, düşüncelerini dünyaya bakışlarını sizlere göstermeyi amaçlıyoruz. Cumhuriyet gelinlerinin genç ve yeni bir gelecek heyecanı içinde hayatlarına kullandıkları çeyizleri, gelinlikleri, eşyaları ile ışık tutmak, onlara bir anlamda yeninden ses vermek istedik. Cumhuriyet kadının olmak, Cumhuriyet gelini olmak güzeldir, gurur vericidir” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da yaptığı konuşmada, ““Edremit artık kötü olaylarla, ülkeye damga vuran kötü anılarla değil, artık sanatta, sporda, kültürde oluşturduğu iyi güzel olaylarla anılmaya başlandı. Ne mutlu bize ki, bizi birbirimize bağlayan Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si ile hepimizin arasında en büyük bağlayıcı, birleştirici unsur olan Cumhuriyet 93 yıl önce yarın ilan edildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle, ‘Efendiler, yarın Cumhuriyet’i kuruyoruz!’ biz de bugünden Edremit’in yarınını kurmak için yola çıktık. Cumhuriyet Gelinleri sergisi de bu uğurda attığımız ilk adım olacak. Artık önümüzdeki yıldan itibaren bu tür eserler Edremit’in simgesi olan binalarda sergilenmeye başlanacak” dedi.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’da “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümünde böyle bir sergiyi açmaktan mutluluk duyuyoruz. Emeği geçenleri kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Edremit’te cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar kullanılmış olan gelinlikler, damatlıklar, yöresel bindallılar ve gelinlerin bohçalarından çıkan eşyalardan oluşan 300’den fazla eşya büyük beğeni ile karşılandı.  Sergide müze sorumlusu İrfan Kolçak tarafından Belediye Başkanı Kamil Saka’nın annesi ve babası Cavide-Tayyip Saka’nın gelinlik ve damatlıklı fotoğrafı hediye edildi.

ADD Edremit ve Altınoluk Şubeleri ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Edremit Şubesi de destek verdiği sergi 10 gün boyunca açık kalacak./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894