• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 25 °C

Ege Üniversiteli Olmak Bir Ayrıcalık

Ege Üniversiteli Olmak Bir Ayrıcalık
Ege Üniversitesi’ne yerleşmeye hak kazanan 10 bin 245 öğrenciden 4 bine yakını kaydını e-Devlet üzerinden elektronik kayıt olarak gerçekleştirdi.

EGE ÜNİVERSİTELİ OLMAK BİR AYRICALIK

Ege Üniversitesi’ne yerleşmeye hak kazanan 10 bin 245 öğrenciden 4 bine yakını kaydını e-Devlet üzerinden elektronik kayıt olarak gerçekleştirdi. Elektronik kaydı tercih etmeyen öğrenciler, üniversiteye gelerek Merkez Kütüphanesi’nde kayıtlarını yaptırıyor.

Ege Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılı kayıtları EÜ Merkez Kütüphane’ de devam ediyor. Aileleri ile birlikte Ege Üniversitesi’ne gelen öğrenciler kayıt heyecanı yaşıyor.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü kazanan  Sevim Sağtekin,  “Biraz heyecanlıyım biraz da korkuyorum. Bölüm yüzde yüz İngilizce eğitim veriyor. Zaten bunu bilerek geldim. Bunun biraz zorluğunu çekeceğimi düşünüyorum açıkçası. İzmir’de yaşadığım için önceden birçok kez Ege Üniversitesi’ne gelmiştim. Ege Üniversitesi istediğim bir üniversite, bölüm de istediğim bir bölüm.  Zaten kimyayı çok seviyorum” dedi.

EGE’NİN OLANAKLARI ÇOK İYİ

Kayıta   babası ile birlikte gelen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Hatice Özge  Yalçın, “Tıp Fakültesi’ne kaydımı yaptırmak için buradayım. Ege Üniversitesi istediğim üniversiteler arasındaydı. Gayet güzel buldum. Tıp Fakültesi kampüsünü  gezdim. Hoşuma gitti. Kampüsün ayrı olması ve Öğrenci Köyü’ne yakın olması gayet güzel. Olanaklarını yeterli buldum” dedi. Baba Kenan Yalçın ise “Kızım Ege Üniversitesi’ni istediği için burayı tercih ettik. Normalde Adana’da yaşıyoruz. Biz eğitim için her şeyi yapan insanlarız. Eğitime her zaman kapımız açık. Burayı tercih etmeden önce diğer üniversiteleri gezdik. Kampüs olarak daha geniş ve ferah. Mutluyum ve gururluyum. Herkes güzellikler yaşasın” diye konuştu.

KAMPÜS OLARAK ÇOK RAHAT BİR ÜNİVERSİTE

Oğlunun kaydını yaptırmaya gelen  Nurver  Işlak, “  Aydın’dan kayıt için geliyoruz. Oğlum Mustafa Işlak Makine Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Ege Üniversitesi istediği okullar arasındaydı. Ege Üniversitesi’ni önceden beri takip ediyorum. Asıl benim hayalimdi Ege Üniversitesi’nde okumak. Ama olmadı şimdi ise oğlum kazandı, sanki kendim kazanmışım gibi mutlu oldum. Zaten yılların üniversitesi, kampüs olarak çok rahat bir üniversite. Gerçekten  Ege Üniversiteli olmak bir ayrıcalık” diye konuştu. Büşra Bayrambaş-Selin Büşra Temiz (Ege Ajans)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894