• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 27 °C

Ege Üniversitesi’nde YDS Kursu Veriliyor

Ege Üniversitesi’nde YDS Kursu Veriliyor
Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Özel Kurslar Birim Koordinatörü Melek Seçer, Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda verilen YDS

EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE YDS KURSU VERİLİYOR

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Özel Kurslar Birim Koordinatörü Melek Seçer, Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda verilen YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) kursları ile ilgili bilgiler verdi.

Seçer, “YDS, öğrencinin zihninde sadece barajı aşmak için yapılan bir sınav sistemidir. Bu yüzden de öğrenci YDS’den istediğim puanı aldığım vakit hedefime ulaşırım düşüncesiyle yaklaşıyor. YDS bir dil kursu olduğundan dili hakkı ile öğrenmek gerekiyor. Bu kursta, gramer, reading,  vocab, paragrafa bakmak, paragrafı çözmek gibi alanların bilgisini veriyoruz. Aynı zamanda bol miktarda kelime bilgisi vererek çıkmış sorulardan örnekler çözüyoruz” dedi.

Kurs sürecinin  16 hafta olduğunu belirten Seçer,  “Eğitimimiz hem Türkçe hem İngilizce olarak yapılıyor. Kursumuz, sadece sınava yönelik bir kurs değil öğrenmeye yönelik kurstur.  Öğrenci mevcudumuz az olduğundan dolayı öğrencilerle birebir ilgilenme imkanına sahibiz” dedi.

Melek Seçer, eğitim sistemimizde İngilizce öğrenmeye ve öğretmeye yönelik bir takım eksiklikler bulunduğunu belirtti. Eksiliğin önemli sebeplerden birinin  konuşamamak olduğunu söyleyen Seçer, “Bizler iletişim kuramayıp konuşmaktan da korktuğumuz için, çekiniyoruz. Bu korkuyu yenip, öncelikle birbirimizle iletişim kurmamız gerekir. Öğrenci sorulara cevap verdiğinde, verdiği yanlış cevaplara müdahale etmemeli ve öğrencinin konuşmasına izin verilmelidir.” ifadelerini kullandı Yeşim Çetin/Gizem Kaya (Ege Ajans)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894