• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Ege’nin tahtını sallayan Karadeniz ‘OT’ları

Ege’nin tahtını sallayan Karadeniz ‘OT’ları
EGE’NİN TAHTINI SALLAYAN KARADENİZ ‘OT’LARI NELİPİDE GURME’DE!

Doğanın insanoğluna sunduğu ve toprağın bereketini yansıtan ‘Ot’ların hem sofraları hem de mideleri şenlendirmesinin şimdi tam zamanı. Özellikle son yıllarda Ege otlarının en büyük rakibi olan Karedeniz ‘Ot’ları, geçmişten günümüze en leziz pişirme şekilleriyle Nelipide Gurme’nin mutfağından çıkıyor.  

Baharın gelmesiyle canlanan doğanın insanoğluna bahşettiği birbirinden doğal otlarla yapılan yemekler, lezzet tutkunlarını cezbediyor. Her bölgenin kendine has tatları olsa da bu doğa mucizesi lezzetler, Karadeniz mutfağında bir başka leziz öğüne dönüşüyor. Hem doymak hem de sağlıklı yaş almak isteyenlerin tercihi olan bu mucizevi lezzetler, Nelipide’de Bezelye Kayganası ya da Isırgan Yağlacı olarak karşımıza çıkıyor.

DOĞANIN LEZZETLERİ İÇİN NELİPİDE…

Misafirlerine yönelik hazırladığı yöresel menüsü ve menüde yer alan birbirinden farklı yöresel otlardan oluşan lezzetleriyle Nelipide, hem doymak hem de mevsiminde bu lezzeti tüketmek isteyenlerin tercihi oluyor. Nelipide Gurme’nin doğal menüsünde birbirinden lezzetli yemekler yer alırken; Isırgan otundan yapılan Isırgan Yağlacı,  yüksek değerde vitamini içinde barındıran Bezelye ise kayganası ile lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Nisan ayı ortalarında pazarlara inmeye başlayan Melocan da kavurmasıyla misafirlerin gönlünü fethederken, fındık bahçelerinde kendiliğinden yetişen bir mantar türü olan Tirmit ise, geleneksel tatların özlemini çekenlerin beğenisini kazanıyor.

DAĞ ETEKLERİNDEN TOPLANAN GALDİRİK OTUNDAN YAPILAN NEFİS KAYGANA;

Dağların yüksek kesimlerinde çıkan Galdirik Kayganası ile farklı lezzetleri tatmak isteyenlerin beğenisini kazanan Nelipide; genellikle fındık bahçelerinde toplanan Sakarca Kayganası, C vitamini açısından zengin bir kaynak olan Karalahana geleneksel tatların özlemini çekenlerin beğenisini kazanıyor.

Aile büyüklerinden miras kalan geleneksel reçeteleri, modern bakış açısıyla yorumlayarak damak tadına önem verenler için sunan Nelipide’nin yöresel otlar  menüsünde; pırasa ve fasulye kayganasının yanı sıra pazı kavurması, kara kabak gürcü dolması, lahana lavurması, fasulye diblesi, sakarca mıhlaması da yer alıyor.

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894