• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

EGİKAD’dan Kadın Girişimcilere 5 Bin Lira

EGİKAD’dan Kadın Girişimcilere 5 Bin Lira
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu,İzmir Üniversitesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü birlikteliğiyle girişimci kadınlar
EGİKAD’DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE 5 BİN LİRA
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu,İzmir Üniversitesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü birlikteliğiyle girişimci kadınları iş yaşamına kazandırmak için düzenledikleri 5 bin lira ödüllü ‘En İyi Fikir Yarışması’na başvuru için son tarihin 8 Ocak 2016 olduğunu hatırlattı.
 
Girişimci kadınların KOSGEB’ten aldıkları eğitimler sonrasında iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmak için projeyi hazırladıklarını dile getiren Elmasoğlu, en iyi iş fikrine sahip girişimcinin veb sitesinin de ücretsiz olarak yapılacağını söyledi. Projelerin konusunda uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirileceğini ve Nisan 2016’da sonuçlanacağını belirten Elmasoğlu, “Yarışmaya katılacak kadın girişimcilerin iş fikirleri ile ilgili konu sınırlaması yok. Bölgesel ve ulusal verimliliğe, istihdam ve kalkınmaya katkı sağlayacak tüm sektörlere yönelik yenilikçi iş fikirlerinin yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 8 Ocak 2016. Kadın girişimciler bu fırsatı kaçırmamalı” dedi. 
 
20 PROJE DEĞERLENDİRİLECEK
Yarışmaya katılacak kadın girişimcilerin, T.C. vatandaşı olmaları,18 yaşını doldurmuş olmaları, KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamladıklarını belgelendirmeler gerektiğine işaret eden Elmasoğlu, yarışma kapsamında 20 projenin konularında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirileceğini kaydetti. Her yıl 10 Aralık tarihinde İnsan Hakları Günü’nün kutlandığına işaret eden Elmasoğlu, “İnsan haklarında en önemli unsurlardan biride kadın erkek eşitliği. Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir toplumda ancak insan haklarından bahsedilebilir. Kadının da eşitliği için iş ve sosyal hayatta erkekle birlikte olması gerekiyor. Bunun içinde kadın girişimciliğin desteklenmesi şart. Biz de bu projeyle buna hizmet etmek istiyoruz. İş fikri olan kadınlar bunu hayata geçirmek için çalışmalı. Bütün kurumlarda bu tür çabaları desteklemeli” diye konuştu. 
 
YARIŞMA KURALLARI
Kabul edilen başvurular jüri üyeleri tarafından iki aşamalı olarak değerlendirilecek. İlk aşama yazılı proje üzerinden yapılarak, proje, gerçekliği, uygulanabilirliği, iş potansiyeli, iş fikrinin özgünlüğü, finansal getirileri gibi konular açısından değerlendirilecektir.Dosyalar üzerinden yapılacak değerlendirme ile her jüri üyesinin verdiği puanlar hesaplanarak, en yüksek puana ulaşan 20 proje ilan edilerek, proje sahipleri İzmir Üniversitesi tarafından verilecek olan eğitimlere katılacaktır. Proje sahipleri eğitimler sonunda, önceden belirtilen tarihte en fazla 5 dk. sürecek bir sunum yapmak ve jürinin sorularını cevaplandırmak üzere davet edilecektir. Tüm sunumlar tamamlandıktan sonra ilk 20 içerisinde yer alan proje sahipleri başarı belgesi ile ödüllendirilecek.1. gelen proje 5.000,00 TL para ödülü, web sitesi yapımı ve ayda 1 veya 2 kez olmak üzere 6 aylık danışmanlık hizmeti verilecek.
 
Yarışma Başvuru Koşulları 
Yarışmaya katılacak kadın girişimcilerin,
T.C. vatandaşı olmaları,
18 yaşını doldurmuş olmaları,
KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamladıklarını belgelendirmeleri, Yarışmaya birden fazla kişinin birlikte katılmak istemeleri halinde tüzel kişiliği haiz olmayan takım olarak katılmaları, Projelerin başvuruda bulunana ait ve özgün olması, daha önce ödül almamış ve/veya uygulanmamış olması ve Yarışmaya tek iş fikri ile başvurmaları gerekmektedir.
Görevden çekilmiş olsalar bile proje ekibi ve jürinin asil ve yedek üyeleri, bu kişilerin birinci dereceden hısımları ile çalıştıkları kurumda çalışan kişiler veya bu kurumlar ile ortaklık içinde olanlar yarışmaya katılamazlar.
Yarışmacı, yarışmaya gönderilen projenin orijinal ve özgün olduğunu ve projeler ile ilgili olarak doğacak her türlü idari, mali, hukuki ve cezai sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul ve taahhüt eder. Bu yarışmaya katılanlar, bu şartnamede belirlenen koşulları kabul etmiş sayılırlar.
Yarışmaya katılma koşullarını taşımadığı halde başvuranların, her aşamada tespiti halinde, projeleri yarışmadan diskalifiye edilir; ödülü geri alınır. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894