• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C

Eğitimde Mekan Kalitesi Artıyor

Eğitimde Mekan Kalitesi Artıyor
Kent merkezinde depremsellik açısından risk oluşturan, yıpranmış, ihtiyacı karşılamayan eski okulların yenilenmesi noktasında önemli yatırımları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi

EĞİTİMDE MEKAN KALİTESİ ARTIYOR

Kent merkezinde depremsellik açısından risk oluşturan, yıpranmış, ihtiyacı karşılamayan eski okulların yenilenmesi noktasında önemli yatırımları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever işadamı Davut Çalışkan’ın sponsorluğunda yaptırdığı Zafer Okulları’nın yeni döneme yetişmesi için çalışmalara hız verildi. Anaokulu, İlkokul ve ortaokul olarak inşa edilen Zafer Okulları, laboratuvarları, konferans salonları ve spor alanlarının yanında modern mimarisiyle şimdiden bölgeye değer kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, merkezdeki eski okulların yenilenmesi konusuna bu dönem büyük önem verdiklerini belirterek, Zafer Okullarının da yeni dönemde modern bir okul olarak eğitime hizmet vereceğini söyledi.

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi, ortak sınavlara sponsorluk, okullara spor malzemesi desteği başta olmak üzere eğitim yatırımlarını hep ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, eğitimde çıtayı iyice yükseltti. Valilikle yapılan protokol kapsamında kent merkezindeki eski okulların yenilenmesi görevini üstlenen Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar artık meyvelerini vermeye başlattı. Erkek Lisesi, Kız Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Elmasbahçeler, Demirtaş, Yıldırım, Şerif Artış, Osmangazi ve İbni Sina ilkokullarını da kapsayan çalışmalarda Zafer Okullarının inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Eski okul binalarını yıkıp, gerekli kamulaştırmaları yapan Büyükşehir Belediyesi’nin, hayırsever işadamı Davut Çalışkan’ın sponsorluğunda hayata geçirilen projesi kapsamında anaokulu, ilkokul ve ortaokuldan oluşan Zafer Okulları modern mimarisiyle bölgeye değer katmaya başladı.

MODERN OKULLARDA EĞİTİM

Bursa’nın öncü ve her alanda lider kent olması yolunda önem verdikleri alanların başında eğitimin geldiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezindeki depremsellik açısından risk taşıyan, eskimiş, yıpranmış ve ihtiyacı karşılamayan okulların yenilenmesi çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi. Zafer Okulları’nın da bu kapsamda yıkılarak, yenilendiğini dile getiren Başkan Altepe, “Okul yenileme çalışmalarınızı hayırseverlerimizin destekleriyle hayata geçiriyoruz. Zafer Okulları projesinin bir bölümünü hayırsever işadamı Davut Çalışkan, bir bölümünü de Büyükşehir olarak biz yapıyoruz. Zafer Okulları 60 yıllık bir okuldu ve depremsellik açısından yıkılması gerekiyordu. Şimdi yerine anaokulu, ilkokul ve orta okul olarak 36 derslikli modern bir bina yapıyoruz. Laboratuvarları, toplantı salonları ve spor alanları ile yeni dönemde modern bir okul olarak hizmet verecek. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894