• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?
Bakan Soylu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun Emekli Sandığı Kanunu ve Diğer Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun tasarısı çalışmalarına katıldı.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLADI 

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun Emekli Sandığı Kanunu ve Diğer Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun tasarısı çalışmalarına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Başvurudan itibaren ikramiyelerin 7 bin 500 TL’ye kadar olan kısmı 3 ay içerisinde ödenecek, geri kalanı da bir yıl içinde ödenmiş olacaktır” dedi.

RESMİ DUYURU 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, memur emeklileri 30 yıl üzerinde ki ikramiye ödemesinin farklarını dava açmaya gerek kalmadan yapacakları başvuruyla alabilecek;  mesleki yeterlilik belgeleri yıl sonuna kadar alınabilecek. Söz konusu tasarı ile birlikte ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak proje yürütebilecek; sigorta prim teşviklerinde geriye dönük ödemelerden yararlanılmasının iptaliyle kamu kaynaklarının efektif kullanımı ve geriye yönelik finansal belirsizliğin kaldırılması sağlanmış olacak.

408 BİN MEMUR EMEKLİSİNE EK ÖDEME:

Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” kapsamında daha önce emekli ikramiyesi ödemelerindeki 30 yıl kısıtlaması kaldırılarak, 30 yıl üstü hizmet verenlerin ikramiye farkları ödenecek. Yaklaşık 408 bin memur emeklisini kapsayan düzenleme ile yaklaşık “2 milyar TL” ödeme yapılacak. Daha önce başvuru yapanlarda başvuru şartı aranmayacağı düzenleme kapsamında 7500 TL’ye kadar olan ödemeler ilk üç ayda; üzerindeki tutarlarda, yasal faiziyle birlikte ilk ödemeden bir yıl sonra aynı ay içerisinde, iki taksit halinde ödenecek."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894