• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Emirhan Kartal'ın "Aşk Dinletir" Albümü Çıktı!

Emirhan Kartal'ın "Aşk Dinletir" Albümü Çıktı!
Müzisyen ve aktör olarak sanat hayatına devam eden Emirhan Kartal’ın, Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ‘Aşk Dinletir’ adlı albüm çalışması müzik marketlerdeki yerini aldı.

“aşk dinletir”

Koyun olsan otlatırdım yaylada
Tellerini yoldurmazdım hoyrada
Balık olsan takla dönsen deryada
Düşürsem toruma hız ile seni
 (Aşık Veysel Şatıroğlu)

Müzisyen ve aktör olarak sanat hayatına devam eden Emirhan Kartal’ın Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ‘Aşk Dinletir’ adlı albüm çalışması müzik marketlerdeki yerini aldı. Kartal’ın bu albümünde Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi büyük ozanların eserleri de bulunuyor. 2016 yılında, hayat hikayesinden esinlenerek çekilen “Aşık” filminde de Aşık Veysel’i canlandıran Kartal, Büyük Ozan’ın ölüm yıl dönümüne denk gelen günde(21 Mart) bu albümü müzikseverlerle buluşturmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Emirhan Kartal’ın “Aşk Dinletir” albümünde Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi önemli ozanların eserlerinin de yer aldığı 15 eser bulunuyor. Geleneksel halk çalgılarıyla çok yalın bir şekilde icra edilerek kayıt altına alınan albüm, türkü dinleyicilerinin vazgeçemeyecekleri bu albümler arasına girmeye aday.

Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosunda bağlama sanatçısı olarak görev yapan Kartal, 2011 yılında, “Türk Müziği Enstrümanlarının Frekans Aralıkları” adlı kitap çalışmasıyla dikkat çekmişti. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Yüksek Lisans Programı’nda master yapan Kartal albüm içerisindeki her bir eserin ‘Aşk’ın farklı bir anlamını dile getirdiğini belirterek, o farklı anlamları şu şekilde ifade ediyor.

Aşk; sevgidir,
Aşk; fedakarlıktır,
Aşk; hasretliktir,
Aşk; cesarettir,
Aşk; sahiplenmedir,
Aşk; hayranlıktır,
Aşk; alınganlıktır,
Aşk; şaşkınlıktır,
Aşk; yürek yarasıdır,
Aşk; acı çekmektir,
Aşk; ruh güzelliğidir,
Aşk; mutluluktur,
Aşk; mantığın son soluğudur,
Aşk; cennettir,
Aşk; bıkılmayandır,
Aşk; tutkudur,
Aşk; sürüklenmektir,
Aşk; haykırmaktır,
Aşk; hoş görmektir,
Aşk; coşmaktır,
Aşk; değişmektir,
Aşk; yaşamdır...

Emirhan KARTAL
Sivas Kervansaray’lı olup, 07.07.1988’de İstanbul’da doğdu.
Erdal Erzincan Müzik Merkezi’nde eğitim alıp, Bağlama Orkestrasıyla birlikte yurtiçinde birçok konserlere katıldı.
T.R.T İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosunda 5 yıl bağlama icracısı olarak görev aldı.

2005 yılında girmeye hak kazandığı, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Teknolojileri Bölümü Ses Kayıtları Anabilim Dalı’nda Lisans eğitimini tamamladı.

A.K müzik tarafından; 2011 yılında “Dönüş Yolu” adlı albümü, Kalan müzik tarafından; 2013 yılında “Sırdaşk”, 2014 yılında “Kerbela”, 2015 yılında ise “Aşk Söyletir” adlı albümü yayınlandı.
2011 yılında, özgür yayınevi tarafından yayınlanan, “Türk Müziği Enstrümanlarının Frekans Aralıkları” adlı kitap çalışmasıyla, Türk Müziği enstrümanlarının yapısal özelliklerinin, frekans aralıklarının, tını analizlerinin ve ses sahalarının incelenip, materyalinin oluşturulup, sisteme dayandırılmasını amaçlamaktadır.

Yine 2011 yılında girdiği, Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Yüksek Lisans Programı’nda master yaptı. Yine 2014 yılında Bakü Müzik Akademisi’nde doktora programına başladı.
2016 yılında, Aşık Veysel’in hayat hikayesinden esinlenerek senaryosu yazılan, görme engelli olan Veysel’in, Aşık Veysel olma yolundaki uzun ince yolu anlatan, senaryosu ve yönetmenliği Bilal Babaoğlu’na ait “Aşık” adlı filmde, başrolde yer alarak Aşık Veysel karakterini canlandırdı.
Sanatçı aynı zamanda, Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosunda bağlama sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

Albüme bu linkten ulaşabilirsiniz

http://www.youtube.com/playlist?list=PL6bWSO9itU1UMsyDsUUrihJdS6ZIh2u5A

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894