• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C

ENKA Termik Santrali Yargı Engeline Takıldı.

ENKA Termik Santrali Yargı Engeline Takıldı.
CHP’Lİ BALBAY, YARGIYA TAKILAN ENKA TERMİK SANTRALİ ÜZERİNDEN HÜKÜMETE MESAJ VERDİ

İzmir’in Aliağa – Foça İlçelerini kapsayan bir bölgede, ENKA tarafından yapılması planlanan termik santral yargıya takıldı. ÇED Olumlu Raporu mahkemece iptal edilen termik santral, mevzuata uygun bulunmadı. Mahkemenin bu kararı çevrecileri ve yöre halkını sevindirirken, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Hükümete ağır ithamlarda bulundu. CHP’li Balbay, “ÇED raporuna karşı çıkan hakimlerin ömrü zeytin ağacı kadar uzun, zeytinyağı kadar sağlıklı, zeytin taneleri kadar bereketli olsun” diyerek, hükümeti zan altında bıraktı.

CHP'li Balbay'ın bu ifadeleriyle; 'Enka Termik Santrali'nin ÇED Raporunu iptal eden mahkeme heyetinin, görevlerinden uzaklaştırılabileceğini mi? Yoksa söz konusu hakimlerinin hayati tehlikelerinin bulunduğunu mu ima ettiği bilinmezken,  söylemleriyle kafalarda soru işareti bırakan Balbay, “Hükümeti mahkeme kararına saygı göstermeye, hukuku zorlamamaya çağırıyoruz" sözleriyle de Binali Yıldırım Başbakanlığında ki 65. hükümeti yargı, hukuk, kanun ve mahkemeleri tanımayan bir hükümetmiş gibi niteledi. 
 
Aliağa Termik Santrali'nin İzmir'in doğa zenginliğinin ve yerleşim dokusunun çakıştığı bir bölgede planlandığını belirten CHP’li Mustafa Balbay,  şunları söyledi: "İzmir 2. İdare Mahkemesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Çevre Etki Değerlendirmesi ÇED raporunu kabul etmedi. Bunu hukuka ve mevzuata uygun bulmadı. Santralin hem yerleşim yerlerine hem doğaya olan etkisinin daha sağlıklı değerlendirilmesi kararına vardı. Hükümete düşen buna saygı duymak ve gereğini yapmaktır. Ayrıca Santralin Foça'yı ve Kozbeyli'yi doğrudan etkiliyordu. Kazanan doğa ve insanlar oldu. Güzelim kıyılar ve zeytin ağaçları oldu. Bu kararı veren hakimlerin ömrü zeytin ağacı kadar uzun, zeytinyağı kadar sağlıklı, zeytin taneleri kadar bereketli olsun"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894