• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İzmir 7 °C

Erken Rezervasyon Erken Bitecek

Erken Rezervasyon Erken Bitecek
Tatil Sepeti, Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının 2018’in 9 ayında 36 milyona ulaştığını, bu yıl otellerdeki doluluk

Tatil Sepeti, Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının 2018’in 9 ayında 36 milyona ulaştığını, bu yıl otellerdeki doluluk oranının ise arttığını bildirdi. tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, buna bağlı olarak erken rezervasyon döneminin Mart ayında sona erebileceğini söyledi. Yerli turistlerin bu duruma bağlı olarak sıkıntı yaşamamaları için bir an önce erken rezervasyon yaptırmalarını öneren Küçükyılmaz, 4 kişilik bir ailenin erken rezervasyon ile 1.500-2.000 TL civarında tasarruf edebileceğini hatırlattı.


Türkiye’nin önde gelen turizm portalı tatilsepeti.com, turizm sektörünün 2018 yılının 9 ayını değerlendirerek bu yıl Türkiye’ye gelen turist sayısındaki artışa dikkat çekti. 2018 yılının üçüncü çeyreği itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre %18,5 artış yaşanarak 36 milyon ziyaretçinin Türkiye’ye geldiğini belirten tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, özellikle Avrupa’dan gelen ziyaretçi sayısındaki artışın devam ettiğini, bu trend sürdüğü takdirde 2018 yılı sonunda ülkeye gelen ziyaretçi sayısının 45 milyona ulaşabileceğini ifade etti. Küçükyılmaz bu rakamın, Türkiye turizm sektörünün en iyi performans gösterdiği ve 41 milyon ziyaretçi ağırladığı 2014-15 sezonundan da yüksek olduğunu vurguladı. İç pazarda 10-12 milyon kişi arasında bir tatil hacmi olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Küçükyılmaz, 2019 yılında da bu rakamların benzer olacağını ve dış pazarlardan gelen yoğun talep nedeni ile iç pazardaki turist sayısında artış beklemediklerini ifade etti. Verilen bilgilere göre 2018’de Türkiye’deki turizm gelirleri 2017 yılının ilk üç çeyreğine göre yaklaşık %14 oranında artarak 23 milyar dolara ulaştı.

Küçükyılmaz, otellerin doluluk oranları nedeniyle bu yıl erken rezervasyon döneminin daha kısa sürebileceğinin de sinyalini verdi. 2019 yılında 36 günlük tatil izni imkanı bulunduğunu hatırlatan ve erken rezervasyon yaptırmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini ifade eden Küçükyılmaz, şunları söyledi: “Önceki yıllarda otellerin doluluk oranları yüksek değildi; oteller müsaitti. Bu nedenle erken rezervasyon dönemi de daha uzun sürerdi. Ancak bu sene erken rezervasyon dönemi Mart ayı sonunda bitecek gibi görünüyor. Dolayısıyla erken rezervasyon ile yüzde 50’lere varan indirimlerden faydalanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor.”

Öte yandan 2018 yılında otellerdeki ortalama fiyatların %30 civarında yükseldiği de kaydedildi.

ERKEN REZERVASYONLA 4 KİŞİLİK AİLE İÇİN 1500-2000 TL’LİK TASARRUF

Erken rezervasyon döneminin hem sektör hem de tatilciler açısından büyük önem taşıdığını belirten tatilsepeti.com, yerli turistin son iki yıldaki fiyatlar ile 2019 yılında tatil yapabilmesinin tek yolunun erken rezervasyondan geçtiğini kaydetti.Erken rezervasyonun ilk döneminde indirim oranlarının %50 ile %30 arasında değiştiğini belirten Küçükyılmaz, sezon yaklaştıkça indirimli oda bulmanın zorlaştığını ve indirim oranlarının her yeni erken rezervasyon döneminde %5 düştüğünü ifade etti.

Otel fiyatlarının erken rezervasyonun birinci döneminde gecelik kişi başı 175 TL ila 1.700 TL arasında değiştiğini ve tatil yapmak isteyenlerin erken rezervasyon ile ciddi oranlarda tasarruf edebileceklerini söyleyen Koray Küçükyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortalama 5 yıldızlı bir tesisin kişi başı geceleme fiyatı 650-700 TL civarında. Erken rezervasyonun ilk döneminde aynı tesiste, gecelik kişi başı 500 TL fiyatla, 2 çocuğu ücretsiz olmak üzere 4 kişilik bir aile, 5 gecelik tatil rezervasyonunu 5.000 TL’ye gerçekleştirebiliyor. Bu şekilde 1.500-2.000 TL civarında tasarruf etmiş oluyor.”

ERKEN REZERVASYON TALEBİNDE %40 ARTIŞ

Tatil Sepeti olarak önceki yıllardan farklı olarak bu sene erken rezervasyon kampanyasında %40 civarında talep artışı beklediklerini de söyleyen Küçükyılmaz, artan fiyatlardan etkilenmek istemeyen tatilcilerin erken rezervasyona ilgisinin daha fazla olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

72 SAATE KADAR KOŞULSUZ İPTAL GÜVENCESİ

Tatil Sepeti’nin verdiği bilgilere göre erken rezervasyon yaptıranlar, yaz geldiğinde tatillerini iptal ettirmek durumunda kalsalar dahi, herhangi bir maddi kayıp yaşamıyorlar. tatilsepeti.com’un Koşulsuz İptal Güvence Paketi ile alınan tatiller, son 72 saate kadar koruma altına alınıyor. Buna göre, rezervasyon koşulsuz iptal ediliyor ve ödenen paranın iadesi kesintisiz olarak gerçekleşiyor. 6 aya varan taksit imkanları ise ödeme yapmayı kolaylaştırıyor.

KÜLTÜR TURLARI YERLİ TURİSTİN GÖZDESİ

tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, 2018 ve 2019 yılı tatil trendlerine ilişkin de bilgiler verdi. Yerli turistler tarafından 2018 yılında özellikle kültür turlarının tercih edildiğini ifade eden Küçükyılmaz, bu trendin 2019 yılında da devam etmesini beklediklerini söyledi. Küçükyılmaz, “Bu turlar kapsamında özellikle Kars-Çıldır, Urfa, Mardin, Gaziantep, Batum gezisini de kapsayan Doğu Karadeniz turu, Assos, Ayvalık ve Pamukkale turları son derece popüler. Yurtiçi otel tatil destinasyonlarında ise Kıbrıs özellikle ön plana çıkıyor. Kıbrıs’ı takiben Alanya, Kemer, Side, Kuşadası, Çeşme ve Bodrum yine en çok tercih edilen tatil bölgelerinin başında geliyor” dedi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894