• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İzmir 27 °C

ESBAŞ, Japonların Türkiye’ye Olan İlgisini Yatırıma Dönüştürmek İçin Atakta

ESBAŞ, Japonların Türkiye’ye Olan İlgisini Yatırıma Dönüştürmek İçin Atakta
Bu yıl Mayıs ayında dünyanın seçkin yatırım dergilerinden ABD’li Site Selection dergisi tarafından Doğu Avrupa’nın en iyi bölgesel yatırım tanıtım kurumları seçilen

ESBAŞ, JAPONLARIN TÜRKİYE’YE OLAN İLGİSİNİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ATAKTA

Bu yıl Mayıs ayında dünyanın seçkin yatırım dergilerinden ABD’li Site Selection dergisi tarafından Doğu Avrupa’nın en iyi bölgesel yatırım tanıtım kurumları seçilen Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) İzmir’i ve Ege Serbest Bölgesini Japonya’da yatırımcılara tanıttı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yatırım çekmek için hedef ülke ziyaretleri kapsamında Japonya’ya tanıtım turu gerçekleştiren ESBAŞ, Ege Serbest Bölgesi genişleme alanına yüksek teknolojiyle üretim yapan firmaları çekebilmek için Japonya’da görüşmelerde bulundu.

TOKYO’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN TANITIM SEMİNERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Yatırım tanıtım turu kapsamında ikili görüşmelerin yanı sıra, Tokyo’da İZKA, UNIDO ve JCCME’nin işbirliği ile İzmir’de yatırım olanakları ile ilgili bir seminer düzenlendi. Seminerde açılış konuşmalarını UNIDO Tokyo Direktörü Ferda Gelegen ve T.C. Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mete Özbalaban yaptı. İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı H. Gökhan Elüstün, ESBAŞ Pazarlama ve Kiralama Müdürü Göktürk Altınbaş, Yanmar Holding Türkiye Temsilcisi M.Kemal Erdoğan, JCCME Direktörü Akio Nakanishi ve JETRO İstanbul Başkanı Yasuyiki Murahashi’nin sunum ve konuşmaları ile devam eden seminer oldukça büyük ilgi gördü.

JAPONYA MERKEZLİ GLOBAL ŞİRKETLERLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

IZKA ile birlikte Tokyo’da UNIDO merkezinde düzenlenen ve ülke dışında yatırım yapmayı düşünen yaklaşık 100 Japon firmasından temsilcinin katıldığı tanıtım seminerine ek olarak, Hitachi Solutions, Mitsui Co., Mitsubishi, Kyocera, DMM.co ve NEC Corporation gibi Japonya merkezli global ölçekli firmaların yönetim kadrolarından temsilcilerle Tokyo ve Kyoto’daki genel merkezlerinde yapılan yüz yüze görüşmelerde gerek Türkiye ve İzmir’in tanıtımı gerekse de EGE Serbest Bölgesindeki yeni yatırım olanakları ve ESBAŞ hakkında firmaların bilgilendirilmesi açısından oldukça verimli geçti.

JAPONYA EKONOMİSİ YILLAR İÇİNDE DURAĞANLIĞA SÜRÜKLENDİ VE NÜFUS YAŞLANDI

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “Japonya özellikle de 2. Dünya Savaşı sonrasında 1970’lerden itibaren çok hızlı bir yenilenme ve gelişme gösterdi. 1980’ler ve 1990’larda iyice ivme kazanan Japon ekonomisi ABD’den sonraki en büyük ikinci ekonomi olmayı uzun yıllar sürdürdü. Ancak zamanla içinden çıkamadığı bir deflasyon sarmalına girdi ve bu durum Japon ekonomisini yıllar içerisinde durağanlığa sürükledi. Bununla birlikte Japon nüfusuna baktığımızda medyan yaşının 46, ortalama yaşam süresinin de 84 yaş civarı olduğu görünüyor. Yani işgücü anlamında da dinamizmini kaybetmiş bir ülke görüntüsü vermekte. Zaten bu sürecin sonunda 2010 yılında en büyük 2. Ekonomi olma özelliğini de Çin’e kaptırdı. Bu durum Japon firmalarının küresel iş birliklerine ve Japonya dışı yatırımlara daha fazla ağırlık vermelerine ve bu doğrultudaki arayışlarını arttırmalarına neden oldu. ESBAŞ olarak Japonya’yı hedef ülke olarak seçmemizin altında yatan en önemli etkenlerden birisi de Japon firmaların hali hazırdaki bu arayışları olmuştur ” dedi.

SABIRLA VE SÜREKLİ ŞEKİLDE KENDİMİZİ TANITACAĞIZ

Japon firmaların 2016 yılında ülkeleri dışında 145 milyar dolar tutarında doğrudan yatırım yaptığını belirten Güler şöyle devam etti. “Çoğu ülke Japon sanayicisinin yatırımlarını çekmek için cazip teklifler sunuyor. 2016 yılında Japon firmalarının tek başlarına Dünyadaki toplam Doğrudan Sermaye Yatırımlarının yaklaşık %10 unu gerçekleştirdiklerini görüyoruz. Ancak Japon firmaların yatırım kararı almaları çok da hızlı olmuyor. Çoğu zaman yatırım kararı öncesinde çok detaylı ve uzun zaman alan fizibilite çalışmaları ve izlemeler gerçekleştiriyorlar. Bu noktada bizim görevimiz sabırla ve ısrarla Japonya’da gerçekleştirmekte olduğumuz tanıtım faaliyetlerimize devam etmek. Daha evvel 2015 yılında yine İZKA ile birlikte Tokyo ve Osaka’da çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenlemiştik. Bu yıl yine Japonya’yı takvimimize aldık ve oldukça başarılı bir tanıtım semineri ve bir o kadar etkili yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik.”

JAPON FİRMALARDAN OLUŞAN BİR HEYET EGE SERBEST BÖLGESİNİ ZİYARETE GELECEK.

“Japonya’da gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyonu 2017 yılındaki Japonya misyonumuzun ilk periyodu olarak görüyoruz. İkinci periyodda Japonya’da tanıtımını yapmış olduğumuz Ege Serbest Bölgesi yatırım olanaklarının Japon firmalar tarafından canlı olarak görülmesini hedefliyoruz, yoksa bu çalışmanın bir ayağı eksik kalır inancındayız. Bu hedef doğrultusunda, en kısa zamanda, Japonya dışında yatırım yapmayı düşünen Japon firmalarını İzmir’e getirerek Ege Serbest Bölgesini ve ESBAŞ’ın hizmet kalitesini yerinde göstermek istiyoruz. Bunun için UNIDO ve JCCME ile birlikte çalışmalarımıza şimdiden başlamış bulunmaktayız.”/ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894