• BIST 9562.71
  • Altın 2489.514
  • Dolar 32.5332
  • Euro 34.8665
  • İzmir 20 °C

Eshot’tan Yeni Adımlar

Eshot’tan Yeni Adımlar
Toplu ulaşım ağını yeni araçlarla güçlendiren ve Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu kurmaya hazırlanan ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin kuzeyinde ve güneyinde iki yeni garaj ve atölye kurarken...

ESHOT’TAN YENİ ADIMLAR

Toplu ulaşım ağını yeni araçlarla güçlendiren ve Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu kurmaya hazırlanan ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin kuzeyinde ve güneyinde iki yeni garaj ve atölye kurarken, Gediz’deki otobüs bakım ve onarım tesislerini de baştan sona yeniliyor.

İzmir’de kent içi ulaşımın en önemli aktörlerinden ESHOT’tan birbiri ardına güzel haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak otobüs filosunu 100 körüklü otobüsle güçlendiren ve gençleştiren,  Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, bir yandan otobüsler için kentin farklı noktalarında yeni garajlar oluştururken, otobüslerin bakım ve onarımının yapıldığı hizmet birimlerine de yenilerini ekleyip mevcut hizmet birimlerini modernize ediyor. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak “yenilik harekatı” kapsamında yapılan çalışmalar ise şöyle:

BUCA’YA HEM GARAJ HEM BAKIM ATÖLYESİ

Güçlenen otobüs filosunun ihtiyacına daha hızlı cevap vermek, bakım ve onarım çalışmalarına sürat kazandırmak amacıyla ESHOT Genel Müdürlüğü,  Gediz’deki bakım onarım atölyelerinin dışında Buca Adapepe’de yeni bir bakım onarım atölyesi daha kuruyor.  9 bin 380 metrekarelik alanın 3 bin 750 metrekarelik bölümünde başlayan inşaat çalışmaları 300 günde bitecek. 14 adet araç için bakım kanalı, idari ofisler, soyunma odaları ve duşlar, yemekhane ve dinlenme mekanlarının bulunacağı atölyeyi Buca, Bornova ve Konak bölgelerine servis yapan otobüsler kullanacak. Atölye, otobüslerin garaj alanı olarak da kullanılacak.

ÇİĞLİ’YE 350 OTOBÜSLÜK GARAJ

Atölye ve garajların tek merkezde toplanması yerine kentin kuzey, güney ve doğu akslarında cep atölye ve garajlar kurmayı planlayan ESHOT, güneyde Buca Adatepe garaj ve atölyelerini kurarken, kentin kuzeyinde yer alan Çiğli’de de 350 otobüsün depolanacağı bir garaj kurdu. 34 bin 500 metrekarelik alanda oluşturulan garaj bu ay içinde işletmeye alınacak. Böylelikle Karşıyaka, Soğukkuyu ve Çiğli bölgesinde dağınık olan garajlar tek bir merkezde toplanmış olacak.

ESHOT’UN İÇİNDEKİ TESİSLER YENİLENİYOR

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Buca Gediz’deki merkezinde bulunan atölyeler ve hizmet birimleri de baştan sona yenileniyor. Bin 600 metrekarelik alanda 500 kişilik çok amaçlı salon ile yemekhane yapılırken, soyunma odaları ve duşların tadilatı yapılıyor, duşların sayısı arttırılıyor, tuvaletlerin bakım ve onarımı gerçekleştiriliyor. 7 gün 24 saat hizmet veren atölyede radyant doğalgazlı ısıtma sistemi kuruluyor. Atölyelerin çatısı yenileniyor. Çalışmaların iki ay içinde bitmesi hedefleniyor.

ULAŞIM TAKİP MERKEZİ VE SİSTEM BİNASI

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Buca Gediz’deki merkezinde, otobüs ve durakların yönetim ve işletmesinin yapılacağı “Ulaşım Takip Merkezi” binası yapılıyor. Merkezin içerisinde ana kumanda merkezi, idari birimler, telsiz odası ve toplantı salonu bulunacak. Böylelikle daha önce farklı birimlerden yürütülen bu çalışmalar tek merkezde toplanacak. Merkezde sahada çalışan otobüsler kameralarla izlenebilecek, güzergah takibi yapılabilecek, otobüslerin hız kontrolü ve trafik ihlali takip edilebilecek. Merkezin yapımı bir ay içinde tamamlanacak.  Ayrıca yine Genel Müdürlük içinde ESHOT’a ait UPS ve server, kontrol odası, jeneratör ve yangın odasının bulunduğu sistem binası da tamamlandı.

/Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894