• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İzmir 27 °C

Federasyonumuz Ülkemizin En Başarılı Federasyonu Olmuştur

Federasyonumuz Ülkemizin En Başarılı Federasyonu Olmuştur
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından İzmir’de 2-3- 4 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Jimnastik Şampiyonası açılışı gerçekleştirildi.

FEDERASYONUMUZ ÜLKEMİZİN EN BAŞARILI FEDERASYONU OLMUŞTUR

 

Ülkemizin 46 şehrinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden olmak üzere toplam 54 kulüp ve 205 özel sporcunun katıldığı organizasyonda otistik, down ve mental rahatsızlıkları bulunan çocuklar mücadele etti. Her sporcunun en az 3 alanda yarıştığı branşlarda, ayrıca turnuva sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olan sporcular bu yıl Temmuz ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası Milli Takım içerisinde yer almaya hak kazanacaklar.

Turnuvayla ilgili açılış konuşması yapan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“2012 yılında cimnastik Türkiye Şampiyonası 50 kişiyle yapılıyordu. 2014 yılında 100 kişiyle 2015 yılında 150 kişiyle, şimdi ise 205 kişiyle bu turnuvayı gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelen özel sporcularımıza teşekkür ederim. Türkiye Özel Sporcular Federasyonu, sizler sayesinde Türkiye’nin parlayan yıldızı olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu büyümenin mimarı sizlersiniz. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, faaliyetlerinin yüzde 80’ini bitirmiş durumda. Bu yönüyle federasyonumuzun bir kuruş borcu yoktur. 10 yıl önce özel sporcularımız, en kötü sınıflarda ve salonlarda çalışırlardı. 2016 yılında ise sporcularımız, ülkenin en güzel otellerinde konaklıyorlar. Bu yönüyle federasyonumuz, ülkemizin en başarılı federasyonu olmuştur.

Bu çocuklar, her şeyin en güzelini hak ediyor. O yüzden, bu çocuklarımız elimizden gelen ne varsa her şeyi yapmaya hazırız. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. “ Öte yandan turnuva, yarın gerçekleştirilecek müsabakalar sonucu sona erecek. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894