• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İzmir 22 °C

Ferdinand'ın Bilinmeyen Tarihi

Ferdinand'ın Bilinmeyen Tarihi
Büyük bir başarı ile beraber, tarihi boyunca birçok tartışmalara da yol açan “Ferdinand”, boğa güreşinde savaşmaktan

Büyük bir başarı ile beraber, tarihi boyunca birçok tartışmalara da yol açan “Ferdinand”, boğa güreşinde savaşmaktan çok çiçek koklayan boğanın hikayesini anlatıyor. “Ferdinand”, 1936 yılında Amerikalı yazar Munro Leaf tarafından yazıldı ve Robert Lawson tarafından tasvir edildi.

Çok sevdiği çiçekleri, romantikliği ve entelektüelliği ile ezberleri bozan “Ferdinand” 82 yıllık tarihinde; şiddet ve saldırıya karşı olduğundan İspanya İç Savaşı sırasında yasaklanmış, Nazi Almanyası’nda yakılmıştır. Şiddet karşıtı görüşleri ve pasifist eylemleriyle tüm dünyaya örnek olan Mahatma Gandi ise en sevdiği kitap olarak Ferdinand’ı göstermiştir.

Boğa “Ferdinand”ın kısacık ancak farklı öyküsüyle çok şey anlatan bu kitap Türkiye’de Pena Yayınları tarafından raflarda yerini aldı. 1930’larda basılıp binlerce adet satılmış, Munro Leaf imzalı çocuk kitabından yola çıkılarak beyazperdeye aktarılan eğlenceli animasyon geçtiğimiz yıl aralık ayında beyazperde de yerini almıştı.

PENA YAYINLARI HAKKINDA

Pena Yayınları, hem gündemdeki en büyük yazarların kitaplarını Türkçe olarak yayınlayarak bir okuma ziyafeti sunmayı ve okuru geliştirmeyi hem de dünyanın en iyi yazar ve çizerlerinin çalışmalarını çocuklarla paylaşarak, onların hayal gücünü beslemeyi hedeflemektedir. Türk dilinin ulaştığı bütün coğrafyalarda, farklı kültürlerden yazar ve çizerlerin kendilerini ifade edebildiği renkli ve güvenli bir ortam yaratmak için çabalıyoruz. Çalışanlarımızın girişimciliği ve yaratıcılığı en önemli parçamız olurken yayınevimizin sürekli yeni teknolojilere ayak uydurması bizi okurlarımıza daha da yakınlaştırmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894