• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İzmir 17 °C

Festival Alanı Demokrasi Meydanı Oldu

Festival Alanı Demokrasi Meydanı Oldu
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İskele Meydanı Festival Alanı’nın isminin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar ile “Demokrasi Meydanı” olduğunu söyledi.

FESTİVAL ALANI DEMOKRASİ MEYDANI OLDU

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İskele Meydanı Festival Alanı’nın isminin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar ile “Demokrasi Meydanı” olduğunu söyledi. Gemlik’te 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı ortaya çıkan halk direnişinin sembolü haline gelen meydandaki demokrasi nöbetleri devam ediyor. Darbe girişiminin birinci haftasında da Gemlikliler Demokrasi Meydanını boş bırakmadılar. Gemlik Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen etkinliklere büyük ilgi gösteren ilçe halkı, demokrasi nöbetinden de vazgeçmeyerek destan yazıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, miting gibi etkinliklerde bir kez daha sahne alarak vatandaşlara seslendi. Darbe girişiminin ve şehitlerimizin faillerinin FETÖ Terör Örgütü olduğunu bir kez daha vurgulayan Refik Yılmaz, perde arkasında da Türkiye düşmanlarının, yabancı istihbarat servislerinin bulunduğuna dikkat geçerek, “Tehlike henüz geçmedi” diye uyardı. Haçlı Zihniyetinin rövanş duygularıyla hareket ettiğini anlatan Refik Yılmaz, Haçlı Seferlerindeki başarısızlıkların ve 1071 Malazgirt zaferinden bu yana süregelen düşmanlığın devam ettiğini açıkladı. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında denenen “Böl-Parçala-Yönet” taktiğinin bir kez daha sahneye konduğunu ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bunu yaparken de FETÖ Terör Örgütü gibi içimizdeki hainlerin kullanıldığını vurguladı. İskele Meydanı Festival Alanının bundan böyle Darbe Girişimine karşı halk direnişinin sembolü olarak Demokrasi Meydanı adını aldığını belirten Refik Yılmaz, “Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söylemeden, bu Demokrasi Meydanını asla terk etmeyeceğiz” dedi.

“Su uyur düşman uyumaz. Safları sık tutalım. Dik duralım. Uyanık olalım” diye seslenen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 22 Temmuz ve 23 Temmuz günlerine de dikkat çekerek, istihbarat uyarılarına dikkat çekti. Gemliklileri bu tarihlerde de Demokrasi Meydanında bir araya gelmeye davet eden Refik Yılmaz, Uhud Savaşında Zafer Kazandık diye terk edilen Okçu Tepesi ve sonrasında kaybedilen savaş örneğini hatırlatarak, Gemlik’teki meydanları terk etmeyeceklerini yineledi. 15 Temmuz Darbe girişiminin hemen ardından Askeri Veteriner Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı giriş ve çıkışlarının hem karadan, hem de denizden abluka altına alındığını hatırlatan Refik Yılmaz, Bursa Savunmasının Gemlik’ten başladığını anımsatarak, Gemliklilere bir kez daha teşekkür etti. Her türlü önlemi alarak meydanlarda bir araya gelmeyi sürdüreceklerini belirten Refik Yılmaz, “Demokrasi için, torunlarımızın geleceği için hep birlikte bu vatana sahip çıkacağız” diye konuştu.

Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği Demokrasi Nöbetlerine Sivil Toplum Örgütlerinden de büyük destek geliyor. Demokrasi Meydanında her gece 10 bine yakın Gemlikli bir araya gelirken, Demokrasiye Sahip Çıkan Sivil Toplum Örgütlerinin sayısı da çığ gibi artıyor. Demokrasi Meydanında Ak parti İlçe eski Başkanı ve İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Başkanı Necdet Yılmaz, ezanların susturulduğu darbeler döneminden, ezanların susturduğu darbeler dönemine geçildiğini belirterek, 15 Temmuz Darbe girişimini Halkın önlediğini söyledi. Memur Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Eğitim Bir Sen Gemlik Şube Başkanı Halil Gemici, Birlik Vakfı Gemlik Başkanı Mehmet Naim Boz ve İ.H.H. Gemlik Şube Başkanı Şükrü Subaşı’da vatandaşlara yönelik konuşmalar yaparak, ayakta alkışlandılar. Gemlik’teki demokrasi nöbeti 7. Gününde de tüm coşkusuyla devam etti. Gemlik’teki İmam Hatip ve Vaizler Şehitler adına Kuran Tilaveti okudular. Marşlar ve İlahiler ile devam eden Demokrasi nöbeti sırasında Gemlik Belediyesi vatandaşlara ücretsiz çay ve lokma ikramının yanı sıra sabah ta çorba ikramında bulundu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894