• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İzmir 17 °C

Finansal Raporlama Süreleri Yüzde 90 Hızlanıyor

Finansal Raporlama Süreleri Yüzde 90 Hızlanıyor
FIT Solutions, yeni hizmeti UFRS paketi ile, şirketlere uluslararası kalite standartlarında raporlama imkanı sunuyor.

FİNANSAL RAPORLAMA SÜRELERİ YÜZDE 90 HIZLANIYOR

FIT Solutions, yeni hizmeti UFRS paketi ile, şirketlere uluslararası kalite standartlarında raporlama imkanı sunuyor. Türkiye’deki SAP standartlarına uygun ilk UFRS çözümü olan bu yeni sistem ile şirketler finansal raporlama maliyetlerinde 10 kata kadar tasarruf sağlıyor. Dönem kapanışlarındaki iş yükünü azaltarak, ay sonlarındaki raporlama sürelerini yüzde 90 hızlandırıyor. Raporlar tek tıkla hazırlandıktan sonra şirket yetkililerine yalnızca dipnotları yazmak ve raporları şirket yapısına hazır hale getirmek kalıyor. Karmaşık Excel tablolarına günler harcamak yerine bu süre daha verimli işler için kullanılabiliyor. Halka açık şirketler için 2005’ten beri zorunlu kılınan UFRS altyapısı, yurtdışında büyümek, yabancı yatırımcılarla çalışmak veya iş süreçlerini global kurumlar düzeyine taşımak isteyen şirketler için de mecburiyet haline gelmiş durumda.
    
e-Dönüşüm®’ün Türkiye’deki lider ismi FIT Solutions Türkiye’deki SAP standartlarına uygun ilk UFRS paketini hayata geçirdi. UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları), 2005 yılından itibaren uygulanan bir kararla, halka açık şirketlerin uluslararası mevzuatlara göre düzenlemeleri zorunlu olan mali raporlara verilen isim. Bu kanunun uygulanmaması durumunda idari, adli ve hapis cezası bulunuyor. FIT Solutions’ın UFRS çözümü en kapsamlı, otomatik ve profesyonel raporlamaları yapma imkanı sunarken, şirketlerin zaman ve maliyetten de tasarruf etmelerini sağlıyor. Yeni sistem ile şirketlerin finansal raporlama maliyetleri 10 kata kadar azalıyor. Ay sonlarında UFRS raporlama süresi yüzde 90 hızlanıyor.

YURTDIŞI İLE İŞ YAPAN ŞİRKETLER İÇİN OLMAZSA OLMAZ

UFRS sistemi, yurtdışı ortaklı şirketler, yurtdışı bağlantılı iş yapanlar, dünyaya açılmak isteyenler veya yabancı yatırımcı arayışında olan şirketlerin de, uluslararası standartlarda finansal raporlama yapabilmelerine imkan tanıyor. FIT Solutions’ın sunduğu uluslararası kalitedeki finansal raporlama sistemi, global şirketlerin sahip olduğu ayrıcalıklı raporlamadan, dileyen tüm şirketlerin faydalanabilmesini sağlıyor.

RAPORLAR TEK STANDARTTA OLUŞTURULUYOR

UFRS sistemi bir kez kurulduğunda, rapor tek tuşla oluşturulabiliyor. Excel üzerinden hazırlanan raporlar kişisel formüllerle oluşturulduğundan farklılık içerirken, UFRS ile alınan raporlar herkes için standart biçimde çıkıyor.

ZAMANDAN VE EMEKTEN TASARRUF

Finansal raporların sistem aracılığı ile şirketin kendisi tarafından alınması maliyetlerin de düşmesi bakımından avantaj sağlıyor. Normalde veri toplama, sınıflama ve rapor hazırlanması şeklinde 3 aşamada hazırlanan raporlar, artık saniyeler içinde tamamlanabiliyor. Böylece günlerce Excel başında zaman harcamaktansa, normalde 2-3 gün sürecek işler tek tuşla hallolmuş oluyor. Yetkiliye düşen ise, sadece dipnotları yazmak ve raporları istediği görsel formata sokmak… Böylece geriye kalan günler daha verimli işler için kullanılabiliyor.

FIT Solutions’ın UFRS çözümü, SAP’nin paralel defter ayrıcalığı sayesinde, VUK defterlerinden ayrı raporlama imkanı da sunuyor, böylece raporlar ayrı bir yerde tutularak hesaplardaki muhtemel karışıklıklar önlenmiş oluyor.

ŞİRKETLERE ÖZEL ÇÖZÜMLERİ İLE MAKSİMUM VERİM

FIT Solutions ayrıca şirketlere özel danışmanlık hizmetleri ile sistemin en verimli şekilde çalışmasını sağlıyor. Örneğin mevcut yazılımın ilgili gereksinimler ile ne kadarını karşıladığının kontrolünü sağlıyor ve sistemin yapması gereken hesaplamaları açıklıyor. Sistemdeki hesap planı, kayıt mantığı ve muhasebe defteri yapıları nasıl olmalı gibi konuların değerlendirilmesini paralel defter ve hesap çözümü ile yapıyor. Sistemdeki ileriye dönük raporlama ihtiyaçlarını belirliyor ve iç kontrollerin yönetiminin SAP UFRS ile desteklenmesini sağlıyor. Şirketin SAP sistemi UFRS’ye hazır değilse, sistemi hazır hale getirmek konusunda finansal bilgi birikimini paylaşıyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894