• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İzmir 25 °C

Fırsatları kendiniz yaratın...

Fırsatları kendiniz yaratın...
Esra Görgülü - Cansu İrem Akçay / İZMİR(Ege Ajans) -

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Kulübü tarafından “İnogenç Zirvesi ” sempozyumu gerçekleştirildi.
 “Girişimcilik ve inovasyon hakkında her şey bu zirvede!” sloganıyla yola çıkılan “İnogenç Zirvesi” kapsamında  çeşitli alanlardan girişimciler sunum yaptı. 

“BİR YERDEN BAŞLAYIN”
Konuşmasında gençleri girişimcilik konusunda bilgilendiren ve onlara ilham veren Egirişim Kurucusu Hilmi Öğütçü,  “Egirişimi 2012 yılında Türkiye’de girişimcilik kültürünü geliştirmek amaçlı kurdum. Başlangıçta birçok sıkıntıyla karşılaştım. Çok az bir parayla bu işe başladım. Çok çalışarak geleceği etkileyen işlere imza atabiliriz. Hazır olmak diye bir şey yoktur, şuan yola çıkın. Bazen fırsatları kendimiz yaratmamız gerekir. Çoğunuz öğrencisiniz ve girişimcilik için çeşitli korkularınız ve soru işaretleriniz var. Takımınız, paranız, yatırımcınız, ortağınız olmadan da girişimciliğe adım atabilirsiniz. Gelecek kaygısı yatırımcılık ruhunu öldürebiliyor. Kalıpların dışına çıkmaya hazır olmalısınız. Bir yerden başlayın, başarısız olun ve hatalarınızdan ders çıkarın, çevrenizden destek alın, bu işe en az maliyetle başlamanın yollarını bulun” diye konuştu. 

“İNSANA DOKUNAN İŞLER YAPIN”
Ne istediğini bulmak için çeşitli alanlarda çalıştığını ve kurumsal faaliyetlerden çok insan hayatına dokunmanın onu mutlu ettiğini vurgulayan  Lala Eğitim Kurucu Ortağı Eray Erdoğan,  okuldan iki arkadaşıyla birlikte Lala Eğitimi kurmaya karar verdiğini söyledi. 2016’da BIC Angels’dan 3,6 milyon TL yatırım alan Lala Eğitimin,  YGS ve LYS sınavlarına hazırlanırken sene boyunca çözülen soru bankalarındaki performansı ölçen, öğrenciye ve öğretmene raporlama yapan, netleri artırmayı sağlayan bir takip sistemi olduğunu ifade eden Erdoğan “Türkiye’ye ait global bir marka oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLİK HOBİ DEĞİLDİR”
Girişimcilik ruhundan bahseden  CEOtudent kurucularından  Yağmur Avvur, “Girişimcilik ruhuna sahip değilseniz bu işe başlamayın” dedi. CEOtudent kurucularından Emre Can Durmaz ise  “Türkiye’de insanların kendini geliştirmeye yönelik bir platform olmadığı için CEOtudent.com’u oluşturduk. Başarı odaklı içerikler ile üniversitelere ve genç profesyonellere zengin bir vizyon ve yaşam biçimi kazandırmayı çalışıyoruz” diye konuştu.
Sempozyumun devamında Youtuber’lar Timur Akkurt ve Ekin Kollama ise “Dijital Dünyanın Hayatımıza Etkisi” konulu sunumu yaptılar.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894