• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İzmir 7 °C

Foça Film Günleri Arkeoloji ve Kültürel Mirasını Odaklıyor

Foça Film Günleri Arkeoloji ve Kültürel Mirasını Odaklıyor
Foça Belediyesi ve Foça TUDER (Foça Turizmciler Esnaf ve Yatırımcılar Derneği) tarafından düzenlenen

Foça Belediyesi ve Foça TUDER (Foça Turizmciler Esnaf ve Yatırımcılar Derneği) tarafından düzenlenen ‘‘1. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Mirası Film Günleri’’, 18-21 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleşecek. 

Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen arkeoloji ve kültürel mirası konulu belgesel filmlerin sunulacağı etkinlik; söyleşiler, atölye çalışmaları ve arkeolojik alan turlarını da kapsayacak. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde üç gün boyunca gösterilecek olan otuza yakın film, elli sekiz ülkeden üç yüz kadar film arasından değerlendirilerek seçildi. Türkiye’den on belgeselin yanında 11 farklı ülkeden (Ermenistan, Brezilya, Fransa, Almanya, İran, İtalya, Malta, Hollanda, İskoçya, İspanya, ABD) belgesel filmler gösterilecek. Ayrıca program boyunca katılımcılar ile yerli ve yabancı arkeolog ve ödül alan film yönetmenlerinin bir araya gelebileceği söyleşiler, panel, atölye çalışmaları, yirmi üç lise öğrencisi tarafından hazırlanan Foça’nın tarihsel dokusu konulu fotoğraf sergisi ve arkeologlar eşliğinde arkeolojik alan gezileri düzenlenecek.

Foça Film Günleri, önemli arkeolojik ve kültürel miras örneklerinin tanıtımının yanında; farklı kültürlerin tanıtımı, doğa ve kültür varlıklarının korunmasıyla ilgili farkındalığın arttırılması ve sürdürülebilir turizmin teşvik edilmesi amaçlıyor.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Film Günleri hakkında; “Foça, Akdeniz fokunun yaşam alanı ve pek çok medeniyetin yaşayıp bugün hala eserlerinin korunduğu dünya mirası niteliğinde. Bu mirasın yaşaması için kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve Foçalı hemşerilerimizle ile çalışıyoruz. Geçmişe ayna tutup geleceğe yön veren arkeoloji ve parçası olduğumuz doğa hakkında dünyanın farklı yerlerinden filmleri ve bu filmlerin emektarlarını bu festival ile ağırlamak, Foçalılar ve İzmirlilerle buluşturmak, bizim için onur verici. Tüm halkımızı, bütün gösterimlerini ve diğer etkinlikleri ücretsiz sunacağımız ‘1. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Mirası Film Günleri’mize davet ediyoruz’dedi.

Foça Film Günleri, Türkiye’deki rap müzikten Ürdün’de turistler için Eski Roma hayatını canlandıran belgesel filmlere kadar kültür konusunu geniş bir çerçevede sunacak. Belgesel kavramına da geniş açıdan bakan program, “geleneksel” belgesellerin yanında müzik videoları, video-blogları, video sanat ve mockumentary “alaycı belgesel” örneklerini de içeriyor. Bunun nedeni, filmin icadı ve sinema sanayinin yükselmesinin ardından bir asır geçti ve bir sürü yeni teknoloji gelişti. Bugün dünyada her yerde insanlar kendi etrafındakileri belgelemek için bu teknolojileri kullanıyor. Filmleri seyretme, yaratma ve paylaşma yöntemlerimiz bir yüzyıl önceki gibi değil. Foça Film Günleri için önemli olan noktası, her iyi sinema filmi gibi hem bir hikâye anlatmalı hem de güzel, çekici olmalıdır ve hep beraber seyredebilmesidir.

Foça Film Günleri’nde gösterilecek filmler, dünyada insan kültürünün çeşitliğini ve benzerliklerini belgelemeyi çalışırken aynı zamanda kültür mirasının korunması nasıl, neden, kimin tarafından ve kim için olduğunu sorguluyor. Foça Film Günleri, kapanış etkinliği olarak bu konuyu da panelde ele alacak.

Foça Belediyesi ve Foça TUDER (Foça Turizmciler Esnaf ve Yatırımcılar Derneği)’nin organize ettiği Foça Film Günleri, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin işbirliği, ARES Media, Ampuria Tours, Hanedan Beach Hotel, Karacam Otel’in desteği ile gerçekleştiriliyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894