• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Foça Zeytindalı Birliği’nden İtalya’ya Çıkarma

Foça Zeytindalı Birliği’nden İtalya’ya Çıkarma
Uluslar arası Slow Food Bio Çeşitlilik Vakfı'nın 2012 yılında "Türkiye'nin İlk ve tek Yeryüzü Pazarı" ve 2014 yılında "Dünyanın En İyi Yeryüzü...

Uluslar arası Slow Food Bio Çeşitlilik Vakfı'nın 2012 yılında "Türkiye'nin İlk ve tek Yeryüzü Pazarı" ve 2014 yılında "Dünyanın En İyi Yeryüzü Pazarı" ilan ettiği Foça Zeytindalı Birliği temsilcileri ülkemizi üçüncü kez temsil etmek üzere İtalya'ya gitti.

Hareketin dünya merkezi konumundaki Torino kenti bu yıl 22 – 26 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen "Salone del Gusto" "etkinliklerinde Loving The Earth" "Dünyayı Seviyoruz" temasıyla "İyi, Temiz, Adil" ilkelerini dünyayla paylaşacak. Dünyanın 160 ülkesinden Slow Food ilkeleri doğrultusunda kurulmuş örgütlerin temsilcilerinin yerel ürünleriyle katılacağı "Salone del Gusto" etkinlikleri bu yıl sadece bir merkezde değil, tiyatrolar, sanat mekanları, müzeler başta olmak üzere Torino'nun hemen her noktasına yayılacak şekilde düzenlendi. Toplantılar, seminerler, paneller için de "Dünyada Açlığı nasıl önleriz", "Bio çeşitliliği gelecek nesillere nasıl aktarırız", " Yerel Gıda'yı nasıl koruruz", "Gençlere yerel yemek alışkanlığı nasıl kazandırırız" başlıkları öne çıkarıldı. Her ülke temsilcileri kuracakları stantlarda ürün tanıtımlarını yapmaya, benzerlikleri ve farklılıkları paylaşmaya bu yılda devam edecek. 23 Eylül 2016 günü tüm ülkelerin bayraklarının taşınacağı "Terra Madre Alayı" adıyla büyük bir resmi geçit ve açılış töreni yapılacak. Bu törende Türk Bayrağı'nı Foça'yı temsilen Yasemin Uzunöner ile birlikte Torino'ya giden yerel üretici Bahise Şen taşıyacak.

Açılacak Foça standında yörenin önemli ürünlerinden kuru domates'in tanıtımı öne çıkarılırken Börülce, Bakla, Karabaş Otu, İzmir Kekiği, Tarhana, Yediveren Biberi, Dut kurusu, Elma kurusu, Erik kurusu, Üzüm kurusu gibi ürünlerde yer alacak.

Foça Zeytindalı Birliği lideri Gül Girişmen ilk ikisi çok başarılı geçen katılımdan sonra üçüncü kez İtalya'daki etkinliklerde yer alacaklarını belirterek Slow Food hareketinin önemli üyelerinden birisi olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Gül Girişmen; " 160 ülkeden binlerce çiftçi,şef,aktivist,eğitimci,tadımcıların katılacağı, renkler,kokular ve baharatlar ile 60 şefin yöresel yemekler yapacağı, unutulmaya yüz tutmuş ürünler ve yemeklerin hatırlanacağı artık olimpiyat havasına bürünmüş bir buluşmada bir kez daha ilçemizi ve ülkemizi temsil edeceğiz. "Loving The Earth" "Dünyayı Seviyoruz" diyen dünya insanlarıyla aynı havayı soluyan ve solutanlardan olacağız"dedi.

Foça Zeytindalı Birliği’nden İtalya’ya Çıkarma

Foça Zeytindalı Birliği’nden İtalya’ya Çıkarma

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894