• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İzmir 23 °C

Foça’da 23 Nisan Geleneği Devam Ediyor

Foça’da 23 Nisan Geleneği Devam Ediyor
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Foça’da gelenekselleşen ‘Çocuk Oyunları Şenliği’, Demokrasi Meydanı’nda başladı.

FOÇA’DA 23 NİSAN GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Foça’da gelenekselleşen ‘Çocuk Oyunları Şenliği’, Demokrasi Meydanı’nda başladı.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yeni nesillere aktarmak, çocukların eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri ortam oluşturmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin bu yıl 3.'sü düzenleniyor.  Çocuk Oyunları Şenlikleri kapsamında; yakar top, mendil kapmaca gibi oyunlar oynanıyor.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin açılışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emre Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yaylalı, İlçe Sağlık Müdürü Göksel Aslan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Harun Tercanlıoğlu, veliler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlenen 3. Çocuk Oyunları Şenliği’nde; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Reha Midilli İlkokulu 2 B sınıfı öğrencileri, dans gösterisini sahneledi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yaylalı, şenlik hakkındaki konuşmasını yaptı. Protokol üyeleri, şenliğin açılışını yakar top oynayarak yaptı.

Çocuk Oyunları Şenliği’nin, dostluk, kardeşlik ve sevginin doyasıya yaşandığı ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kapsamında düzenlendiğini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘Ulu Önderimiz Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan arifesinde düzenlediğimiz, 3. Çocuk Oyunları Şenliği’mizde, Foçalı çocukları mutlu ve eğlenirken görmek, bizleri de çok mutlu ediyor’ dedi. / EGE BASIN GRUBU aliağa haber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894