• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İzmir 16 °C

Foça’da Cumhuriyet Coşkusu Başladı

Foça’da Cumhuriyet Coşkusu Başladı
İzmir'in Foça ilçesinde Cumhuriyet'in 94. yılı, kent merkezi ve Bağarası'nda bir dizi etkinliklerle kutlanmaya başlarken, etkinlikler kapsamında Atatürk'ün...

İzmir'in Foça ilçesinde Cumhuriyet'in 94. yılı, kent merkezi ve Bağarası'nda bir dizi etkinliklerle kutlanmaya başlarken, etkinlikler kapsamında Atatürk'ün hayatından derlenen resim sergisi açıldı.

Foça ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bazı etkinlikler düzenlendi. 94'üncü yılı ilk programında, Foça Belediyesi ve Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle, Bağarası Çok Amaçlı Salon'da Atatürk ile ilgili resim sergisinin açılışı yapıldı. Hülya Erduran'ın albümünden eserlerin yer aldığı sergi açılışında konuşan Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Özkan, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamıyla, öğüt ve devrimleriyle büyük bir hazine bıraktığını belirterek, sergiye katılanlara teşekkür etti. Daha sonra konuşan Hülya Erduran ise Atatürk'ün Cumhuriyeti bizlere armağan olarak bıraktığını ve asla vazgeçilmeyeceğini söyledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da konuşmasında, Cumhuriyet'in 94'üncü yıl dönümünde anlamlı bir sergide birlikte olmaktan dolayı onurlu, gururlu ve mutlu olduğunu söyledi. Başkan Demirağ, "Mustafa Kemal Atatürk şunu çok iyi görmüştür. Manda ve himaye kabul edilmez. Hiçbir kimsenin baskısı altında yaşanamaz; çünkü Türkler, doğduğu günden ölümlerine kadar hür ve bağımsız yaşamışlardır. Bu anlamda da Cumhuriyeti kurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı bu kadar rahat ve özgür yaşayabilir miydik düşünmek gerekir. Cumhuriyetin kazanımlarının nasıl elde edildiğini düşünmeliyiz" dedi.

Açılışa, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın yanı sıra, meclis üyeleri, Foça İçe Milli Eğitim Müdürü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Öte yandan etkinlikler kapsamında, 28 Ekim Cumartesi günü de Bağarası Çok Amaçlı Salon'da Şef Atabey Aydın yönetimindeki Atatük'ün sevdiği parçalar seslendirilecek. 29 Ekim Pazar günü ise resmi programın ardından Fener Alayı ve Özgür Kıyat konseriyle programlar son bulacak.

Foça’da Cumhuriyet Coşkusu Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894