• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İzmir 17 °C

Foça'nın Efsane Belediye Başkanı Ahmet Nihat Dirim Anıldı

Foça'nın Efsane Belediye Başkanı Ahmet Nihat Dirim Anıldı
Geçen yıl 3 Nisan tarihinde vefat eden İzmir’in turistik İlçesi Foça’nın eski Belediye Başkanı Ahmet Nihat Dirim mezarı başında anıldı.

Geçen yıl 3 Nisan tarihinde vefat eden İzmir’in turistik İlçesi Foça’nın eski Belediye Başkanı Ahmet Nihat Dirim mezarı başında anıldı. Bir platform tarafından ailesine plaket de takdim edilen anma programında merhum başkan için konuşmalar yapıldı, dua edildi.

 1989- 1999 yılları arasında 10 yıl süre ile Foça Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Nihat Dirim geçtiğimiz yıl uzun süre mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek  63 yaşında vefat etti. Kente kazandırdığı pek çok değerin yanı sıra Türk Yunan ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde iki halk arasında kurulmasına katkı verdiği sıcak ve dostane ilişkiler ve mübadillerin aynı isimle kurduğu kentler arasında kurduğu bağlantılarla başkanlığından sonraki yıllarda da kendisinden övgüyle söz ettirdi. Dirim’e bu çabalarından dolayı 17 Şubat 2022 tarihinde Foça'da düzenlenen törenle Ege Barış ve İletişim Derneği ‘nin Barış Belediyeciliği Emek Ödülü verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in ödülü takdim ettiği törende Nihat Dirim’de belediyecilik ve yönetim de demokrasiye verdiği önemi anlatan bir konuşma yapmıştı.

 Ahmet Nihat Dirim ölümünün 1.yılında bugün Foça Eski Kabristan’daki mezarı başında anıldı. Ailesi, birlikte çalıştığı arkadaşları, bazı eski belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, bazı siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri ile Foçalı vatandaşların hazır bulunduğu anma programına Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’de katıldı.   
Fatih Gürbüz yaptığı konuşmada ilçe merkezindeki Belediye Meydanına merhum başkanın adını verdiklerini, belediye yerleşkesinde bin 500 metrekare kapalı alanda oluşturdukları müzenin adını da Nihat Dirim Kent Belleği Müzesi olarak belirlediklerini söyledi. Fatih Gürbüz; “ Onun yaptıklarını, barışçıl davranışlarını, verdiği hizmetleri, Foça'yı korumak için seçilememesine kadar bir çok şeyi göze almasını unutmayacağız. Foça tarihinde her zaman yaşayacaktır. Mekanı cennet olsun.” Dedi.

Turizmci yerel tarih araştırmacısı Sebahattın Karaca’da Başkan Ahmet Nihat Dirim ile hem parti bünyesinde hem de belediye meclis üyesi olarak birlikte çalıştıklarını ve kendisinin Foça’ya anlatılamayacak kadar çok şey kattığını söyledi. Sebahattin Karaca; “Rahmetle anıyorum. Ailesinin acısını paylaşıyorum.” Dedi. Karaca konuşmasının ardından Foça Tutkunları Platformu adına oğlu Yunus Dirim’e bir anma plaketi takdim etti.

Vatandaşlardan Murteza Aktaş’ta seçimin kıl payı kazanıldığı çok zor bir dönemde birlikte çalıştıklarını belirttiği Ahmet Nihat Dirim’i çok sevdiği Pir Sultan Abdal’ın “ Dar Günümde Dost Düşman Belloldu, On Derdim Var idi Şimdi El oldu” dizeleriyle başlayan deyişiyle andı.
Konuşmalar yapılırken sevenleri eski başkanın mezarını çiçeklerle donattı. Fatiha okunması ve dua edilmesinin ardından anma programı sona erdi.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894