• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C

Gediz Taştı Ulaşım Durdu

Gediz Taştı Ulaşım Durdu
Birkaç gündür aralıksız yağan yağmur, Gediz Nehri üzerinde bulunan demir köprünün sular altında kalmasına neden oldu. Böylelikle o köprüden yararlanan, Yanık, Doğa, Belen, Haykıran, Çukur, Hasanlar, İğnedere, Görece Köylerinin yolları 4 km’den yaklaşık 17

Gediz Taştı, Belen köprüsü sular altında

 

Birkaç gündür aralıksız yağan yağmur, Gediz Nehri üzerinde bulunan demir köprünün sular altında kalmasına neden oldu. Böylelikle o köprüden yararlanan, Yanık, Doğa, Belen, Haykıran, Çukur, Hasanlar, İğnedere, Görece Köylerinin yolları 4 km"den yaklaşık 17 km"ye uzadı.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yakup Vatan, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Gediz Nehri Üzerindeki sular altında kalan köprüde Gediz Nehri üzerinde bulunan derme çatma köprünün yağan yağmurlardan sonra sular altında kaldığını belirterek, en kısa sürede buraya yeni köprü yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Başkan Değirmenci, “Köprünün proje çizimi için 30 bin lira verdik. Projesi hazır olan köprünün yapımına en kısa sürede başlanacak. Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak köprü, Yanık, Doğa, Belen, Haykıran, Çukur, Hasanlar, İğnedere, Görece Köylerinde yaşayan vatandaşların çok kısa sürede Menemen ilçe merkezine ulaşmalarına olanak verecek” dedi.

Gediz nehri üzerinde bulunan ve 8 köyün yararlandığı köprüde incelemelerde bulunan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Bu 8 köyde yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan köylülerimiz, kapanan bu köprüden sonra ürünlerini Menemen"e getirmek için daha uzun yol kat ediyorlar. Bu da daha fazla yakıt harcamalarına sebep oluyor. Köprüyü bitirdiğimizde hem çiftçimizin cebine, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağı gibi, ürünlerin daha sağlıklı ve taze şekilde pazara getirilmesine de imkan sağlayacaktır” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894