• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İzmir 17 °C

Geleceğin Çalışanlarına Altın Tavsiyeler

Geleceğin Çalışanlarına Altın Tavsiyeler
Mitsubishi Electric, Doğuş Üniversitesi Kariyer Günleri’nde öğrencilerle buluştu

Fabrika otomasyonu ve ileri robot teknolojileri alanında dünyanın önde gelen markalarından Mitsubishi Electric, sanayideki rolü hızla artan endüstriyel robot teknolojilerine yön verecek mühendislerin yetiştirilmesi hedefiyle eğitime destek oluyor.

 

Üniversitelerin mühendislik fakültelerine robot eğitim merkezleri kurulmasına öncülük eden Mitsubishi Electric, gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla öğrencilerle bir araya gelmeyi önemsiyor. Son olarak, Doğuş Üniversitesi öğrencileri ile Kariyer Günleri etkinliğinde buluşan Mitsubishi Electric yöneticileri, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Türkiye’de gelecekte otomasyon ve ileri robot teknolojilerine yön verecek uzmanların yetiştirilmesi amacıyla eğitime destek projesi yürüten Mitsubishi Electric, üniversitelerin mühendislik fakültelerine endüstriyel robot hibe ederek robot eğitim merkezleri kurulmasına öncülük ediyor. Aynı zamanda her biri kendi alanında uzman Mitsubishi Electric Türkiye yöneticilerinin hazırlamış olduğu sunumlarla öğrencilerin geleceğe hazırlanmalarına destek olmayı hedefleyen Mitsubishi Electric, katıldığı Doğuş Üniversitesi Kariyer Günleri’nde ilgi ile karşılandı. Mitsubishi Electric tarafından Doğuş Üniversitesi işbirliğiyle kurulan “Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi”nde daha önce dans ettirdikleri Mitsubishi Electric robotuna şimdi de insanla karşılıklı satranç oynatmayı hedefleyen öğrenciler, Kariyer Günleri etkinliğinde markanın yöneticilerinden hızlı bir değişim içindeki iş dünyasının gereklerine hazır olmanın ipuçlarını dinledi.

 

“Türkiye’nin genç nüfusuna inanıyoruz”

Üniversitelerde robot eğitim merkezleri kurulmasına sağladıkları katkıyla öğrencilerin çağın gelişen teknolojilerine uyum sağlayarak iş dünyasında tercih edilmelerine destek olmayı amaçladıklarını belirten Mitsubishi Electric Türkiye Yasal Uyumluluk ve İnsan Kaynakları Müdürü Ayşe Yetkin sözlerine şöyle devam etti; “Mitsubishi Electric, kurumsal sloganı olan “Daha iyisi için değişim” (Changes for the Better) anlayışı çerçevesinde ileri teknolojisini toplumun gelişimine katkı sağlamak için kullanıyor ve gelecek nesillere daha iyi yarınlar bırakmayı hedefliyor. Her çağın gereksinimlerini önceden görüp ihtiyaçlara yeniliklerle cevap veren Mitsubishi Electric, Türkiye’de gelecekte otomasyon ve ileri robot teknolojilerine yön verecek uzmanların yetiştirilmesi amacıyla eğitime destek oluyor. Öğrencilerin ileri teknolojiyi kullanarak inovatif fikirlerini hayata geçirmelerine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz.”

 

“Gençler çok donanımlı olmalı”

Yeni teknolojileri kullanabilecek altyapıya sahip insan kaynağının günümüzde daha da önemli hale geldiğini ifade eden Ayşe Yetkin, “Yakın gelecekte farklı sektörlerde çok farklı yeni iş disiplinleri gelişeceğini, daha nitelikli bir iş gücü yapısı oluşacağını düşünüyoruz. Tüm bu gelişmelere hazır olmak için gençlerin yenilikleri takip etmeleri ve çok donanımlı olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu. Üniversitenin ilk yılından itibaren, gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için neler yapmaları gerektiği konusunda önemli ipuçları veren Yetkin, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

 

Robot programlayabilecek gençlere ihtiyaç var

Sanayi 4.0 evresiyle birlikte robotların üretim süreçlerinde daha da önemli hale geldiğini vurgulayan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel ise şöyle konuştu; “Robotların hayatımızdaki rolü sağladıkları hız ve kolaylıklar sayesinde her geçen gün artıyor. Dolayısıyla ağırlıklı olarak sanayi, bilim ve sağlık alanlarında kullanılan endüstriyel robotları programlayabilecek, üretim hatlarına entegrasyonunu sağlayabilecek ve yeni robotlar tasarlayabilecek mühendislerin yetiştirilmesi önem kazanıyor. Bu noktada Mitsubishi Electric Türkiye olarak 6 eksenli endüstriyel robotumuzu üniversitelerin mühendislik fakültelerine hibe ederek robot eğitim merkezleri kurulmasına katkı sağlıyoruz.”

 

Doğuşlu gençler robota dans ettirip satranç oynatıyor

Robotların eğitimde kullanılmasının bireyin kendine güven, iletişim, liderlik, yaratıcı düşünme, nesneleri anlamlandırma ve teorik bilgiyi pratiğe dökme becerilerini geliştirdiğine dikkat çeken Tolga Bizel sözlerini şöyle sürdürdü; “Doğuş Üniversitesi işbirliğiyle kurduğumuz Endüstriyel Otomasyon ve Robot Teknolojileri Eğitim Merkezi’nde Doğuşlu gençlerin birçok başarılı projeye imza attığını görmek bizi çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Mitsubishi Electric robotunu, esnek dans figürlerine bir insan gibi tepki verebilecek şekilde programlayarak gerçekleştirdikleri teknoart dans şovuyla büyük beğeni toplayan öğrenciler, şimdi de robota satranç oynamayı öğretiyor. Üç aşamalı “Robot ile Satranç” projesi kapsamında şu an insan hamlesinin ardından satranç tahtasında kendi hamlesini gerçekleştirebilen robot, projenin son aşamasında insanla karşılıklı satranç oynayacak.”

 

“Türkiye 4. Sanayi Devrimi’ni gençlerle yakalayacak”

“Mitsubishi Electric olarak Türkiye’nin Dördüncü Sanayi Devrimi’ni gençlerle birlikte yakalayacağını düşünüyoruz” diyen Bizel, “Türk sanayisinin bu devrime oldukça açık olduğunu görebiliyoruz. Bu noktada Sanayi 4.0’a yanıtımız olan e-F@ctory konseptimizle Türk sanayisine ileri robot teknolojisiyle donatılmış geleceğin dijital fabrikalarını şimdiden kurabiliyoruz. Ayrıca geleceğin otomasyon teknolojileri yöneticisi olacak gençlerin eğitimine katkı sağlamak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Teorik bilgileri uygulamaya dönüştürmek önemli

Yeni endüstri evresinin en çok insanların gelişmesini gerekli kıldığını vurgulayan Bizel, “Bir mühendis olarak, gençlere her konuda çok meraklı ve araştırmacı olmalarını tavsiye ediyorum. Bununla birlikte, yabancı dillerini geliştirerek teknolojideki gelişmeleri uluslararası kaynaklardan da takip etmelerini ve teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmek için ellerine geçen her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmalarını öneriyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Mitsubishi Electric Corporation ???

Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 90 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi “Eco Changes” (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2016’da sona eren mali yılda 4,394.3 milyar Yen (38,8 milyar USD*) konsolide grup satışı elde etti. Ayrıntılı bilgi için; www.MitsubishiElectric.com

* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2016’da ilan ettiği 1 USD=113 Yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.

 

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri ???

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, CNC mekatronik sistemler ve ileri robot teknolojilerinin satış ve satış sonrası hizmetlerinden oluşuyor. Şirket, bu faaliyetlerinin yanı sıra uydular, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine de destek veriyor. Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının üreticisi olan Mitsubishi Electric, uyduların yanı sıra Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojisi ile de dikkat çekiyor. Nisan 2016’da Türkiye’de ev tipi klima geliştirme ve üretim şirketi kuran Mitsubishi Electric, Ocak 2018’de Manisa fabrikasında üretim yapmaya hazırlanıyor. Ayrıntılı bilgi için; tr.mitsubishielectric.com

 

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri ???

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gıda, paketleme, metal ve PVC işleme makineleri gibi çeşitli alanlarda Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik konusunda katma değer sağlıyor. “Sanayi 4.0” olarak da adlandırılan yeni endüstri evresine e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptiyle yanıt veriyorAyrıntılı bilgi için; tr3a.mitsubishielectric.com

 
İZMİR Yeni Vizyon Gazetesi, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894