• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İzmir 25 °C

Gelecekte Daha Çok Kordon Kanına İhtiyaç Olacak!

Gelecekte Daha Çok Kordon Kanına İhtiyaç Olacak!
"Hamileler ve doktorlar başta olmak üzere ülkemizde tüm kesimlere kordon kanı ve kök hücre konusunda bilinçlenmeleri için eğitimler veriliyor"

GELECEKTE DAHA ÇOK KORDON KANINA İHTİYAÇ OLACAK!

Uluslararası Kordon Kanı Farkındalık Ayı’nda Yaşam Bankası-FamiCord Group davetlisi olarak konuşan Prof. Dr. Atila Tanyeli, “Hastalıkların tedavisinde ve yeni hayatların kurtarılması için gelecekte bugünden daha fazla kök hücre ihtiyacı olacak” diyerek kordon kanının bebekler doğduğunda toplanması için herkesi bu konuda bilinçlenmeye çağırdı

Günümüzde 80’den fazla hastalığın tedavisinde kullanılan kök hücrenin yeni hayatlar kurtarması için Türkiye’de kordon kanı toplanması konusunda daha fazla farkındalığa ihtiyaç olduğu açıklandı. Dünyada 1988’de ilk kez gündeme gelen kordon kanı ve kök hücre tedavisinin Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladığına ama yeterli seviyede olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Atila Tanyeli, “Hastalıklar çeşitlendikçe kordon kanı ile uygulanan kök hücre tedavisinin çözüm alternatifleri sunduğu artık tüm dünya tarafından kabul edilen bir gerçek. Ancak gelecekte bugünden daha fazla kök hücre ihtiyacı olacak. Bu yüzden kordon kanının bebekler doğduğunda toplanması bilincinin yerleşmesi büyük önem taşıyor” dedi.

Uluslararası Kordon Kanı Farkındalık Ayı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Atila Tanyeli,  2000’li yılların başında 40’a yakın hastalıkta kök hücre nakli yapılırken günümüzde 80’den fazla hastalığa kök hücre tedavisinin uygulandığını belirterek, “Kordon kanı kullanımı bu hastalıklarda artıyor. Bu yüzden ‘kordon kanı’ toplamanın önemi de giderek artıyor. Gelecekte serebral palsi dahil, doğum travmasına bağlı gelişen beyin hasarlarının tedavisinde kordon kanı ve hatta kordon dokusu kaynaklı kök hücre kullanımı daha da önem kazanacak” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada çok sayıda kordon kanı bankası kurulduğunu ve Türkiye’de de bu konuda önemli adımlar atıldığını hatırlatan Tanyeli, “Hamileler ve doktorlar başta olmak üzere ülkemizde tüm kesimlere kordon kanı ve kök hücre konusunda bilinçlenmeleri için eğitimler veriliyor. Bebeklerin doğduğunda kordon kanının toplanması için herkesin desteğine ihtiyaç var” dedi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894