• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İzmir 16 °C

Gıda Sektöründe Yatırımlarımız Büyüyerek Devam Edecek

Gıda Sektöründe Yatırımlarımız Büyüyerek Devam Edecek
Assan Gıda, sezonun ilk domateslerinin Susurluk fabrikasına gelişini çiftçilerle birlikte kutladı.

GIDA SEKTÖRÜNDE YATIRIMLARIMIZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK
 
Assan Gıda, sezonun ilk domateslerinin Susurluk fabrikasına gelişini çiftçilerle birlikte kutladı. Yeni sezonun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, çiftçilere emekleri için teşekkür etti.  Dört kıtada 30’un üzerinde ülkeye ihracat yapan Assan Gıda’nın bu yıl yapacağı 6 milyon euro üretim optimizasyon yatırımına da değinen Ali Kibar “Fabrikamızda üretim optimizasyonu ve genel iyileştirmeleri kapsayan 6 milyon euro yeni yatırımlarımızla otomasyonu artırmakla birlikte istihdamı da arttırmayı planlıyoruz” dedi.


Kibar Grubu şirketlerinden Assan Gıda, mevsimin ilk domateslerinin fabrikaya gelişiyle üretim sezonunu açtı. Assan Gıda’nın Susurluk’ta bulunan fabrikasında 26 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen törende sezonun ilk domatesleri karşılandı.

Törene Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Kibar Holding CEO'su Tamer Saka, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Kibar ve Serdar Koçtürk, Kibar Holding COO’su Haluk Kayabaşı ile Assan Gıda Genel Müdürü Hakan Koçoğlu, Assan Gıda Fabrikalar Direktörü Mustafa Erdoğan, firma yöneticileri ve çalışanları ile bölgeden pek çok çiftçi katıldı.

Assan Gıda’nın kuruluşundan bu yana her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği törende, son 3 yıldır taahhütlerini eksiksiz yerine getiren çiftçiler de ödüllendirildi.

Burada konuşan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, verimli geçmesini ümit ettiğimiz yeni sezonu karşılamanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek, yıl boyunca en kaliteli domateslerin üretilmesi için büyük emek veren çiftçilere ve çalışanlara teşekkür etti.

Çiftçinin desteklenmesinin sektörün en önemli konulardan biri olduğuna dikkat çeken Kibar, “Faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde domates üreticilerini ve tarımı desteklemeyi görev kabul ediyoruz ve üretimin her aşamasını kontrol ederek çiftçilerimize eğitimler veriyoruz. Devletimiz de özellikle domateste iyi tarım uygulamalarında çiftçinin yanında. Assan Gıda olarak fideden, gübreye, sulama, zirai mücadeleye kadar üretimin her aşamasında çiftçimizi destekliyoruz.” dedi.

TALEBİN YÜZDE 7’Sİ TÜRKİYE’DEN

Türkiye’nin endüstriyel domates üretiminde dünyada 5. sırada yer aldığını söyleyen Kibar, “Kaliforniya 12 milyon, Çin 6 milyon, İtalya ve İspanya 4-5 milyon, Türkiye 2.6 milyon ton ile bu ülkeleri izliyor. Bu payın önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor. Dünya talebinin yüzde 7’sini karşılayan Türkiye, bu pazardaki en güçlü oyuncular arasındadır. Bu sebeple biz de önümüzdeki yıllara yönelik stratejiler geliştiriyoruz. Fabrikamızda üretim optimizasyonu ve genel iyileştirmeleri kapsayan 6 milyon euro’luk yeni yatırımlarımızla otomasyonu artırmakla birlikte istihdamı da artıracağız” diye konuştu.


SATIŞLARDA YÜZDE 18 ARTIŞ

Türkiye’nin en büyük ketçap sos ihracatçısı Assan Gıda halen ürünlerinin yüzde 50’sini ihraç etmektedir. 2015 rakamlarıyla dünyada en fazla domates işleyen fabrikalar içinde 38. sırada yeralan Assan Gıda, dünyanın dört bir yanında 56 müşterisine, 30’un üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. 2014’ten 2015’e satışlarını yüzde 18 artıran Assan Gıda, Ar-Ge merkezinde tüketicilerinden gelen talep ve beklentiler doğrultusunda yeni ürünler geliştirmeye ve yatırımlarına devam etmeyi planlıyor.

4 KITAYA İHRACAT YAPIYOR

1998 yılından bu yana faaliyet gösteren Assan Gıda, Türkiye’nin en büyük ketçap ve sos  ihracatçısı. Dünyada en fazla domates işleyen fabrikalar içinde 38. sırada bulunan Assan Gıda, Türkiye’de ve Avrupa’da birçok müşteriye, özel markalı ürünleri ve kendi markaları Kingtom ve Colorado ile salça, ketçap, mayonez ve sos kategorilerinde geniş bir ürün portföyü sunuyor. Sadece ketçapta 90’a yakın değişik lezzetlerde ürünü bulunan Assan Gıda, 4 kıtada 30'dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika’da birçok ülke için salça, Avrupa’da özellikle büyük zincir marketler için ketçap ve sos ürünleri üreten firma, dünyanın birçok ülkesindeki çok uluslu şirketlere hammadde olarak salça, biber salçası ve biber suyu veriyor.

SAF VE TEMİZ ÜRETİMDE ULUSLARARASI SERTİFİKA

Susurluk ve Ege Serbest Bölge’de 2 tesiste faaliyet gösteren Assan Gıda’nın Susurluk fabrikası Türkiye’de tek bir yerde en yüksek domates işleme kapasitesine sahip tesis özelliğini taşıyor. Günde 4 bin ton domates işleyebilme kapasitesine sahip tesis, yine bir günde yaklaşık 1,5 milyon ürün üretiyor.

Saf ve temiz üretimini esas alan Assan Gıda, uluslararası perakendecilerin oluşturduğu, gıda güvenliği konusundaki standartlara uyumu destekleyen BRC Food (A sınıfı) ve IFS sertifikalarının belirlediği standartlar doğrultusunda üretim yapıyor. Ayrıca etik çalışma koşullarını belirleyen Sedex ve BSCI (Business Social Conflict Initiative)  sertifikalarına da sahip.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894