• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • İzmir 16 °C

Girişimci Çocuk Atölyesi Denizli’de

Girişimci Çocuk Atölyesi Denizli’de
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Çocuk, genç ve kadın girişimciler için farklı projeleri hayata geçiren Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ‘Girişimci
GİRİŞİMCİ ÇOCUK ATÖLYESİ DENİZLİ’DE 
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Çocuk, genç ve kadın girişimciler için farklı projeleri hayata geçiren Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ‘Girişimci Çocuk Atölyesi’ni TED Denizli Koleji desteği ile Hacı Leman Oto ve TED Denizli Koleji öğrencileri için Denizli’de başlattı.   
 
Denizli Genç İşadamlari Derneği Ve Denizli Rotary Kulüp ile birlikte Denizli'de gerçekleştirilmeye başlanan "Yarın İçin Girişimcilik Sahnede - Engel  Hiçbir Yerde" projesinin birinci aşaması kapsamında çocuklara yönelik 'Girişimci Çocuk Atölyesi açılışı Denizli Rotary Kulübü ve DEGİAD’ın katılımı ile gerçekleşti. 
 
LİYAKAT Derneği Koordinatör Üye ve Proje Lideri Oya Demir tarafından gerçekleştirilen atölye açılış programında Rotary  Kulübü Başkanı Halim SİVRİ, DEGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orçun Alptekin, Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Fatih Deyneli,  LİYAKAT Derneği Başkan Yardımcısı Gülçin Güloğlu öğrenciler ile girişimcilik üzerine deneyimlerini paylaştılar. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr.Engin Deniz Eriş tarafından iki gün interaktif olarak girişimcilik eğitimleri verildi.
 
TED Denizli Koleji, Göz Akademi, Fuga Mobilya, TEB Girişim Bankacılığı, Forum Çamlık, Renaissance Hotels İzmir ve NORTH POİNT Hotel Denizli tarafından desteklenen ve elde edilen gelirin engelliler yararına aktarılması planlanan "Yarın İçin Girişimcilik Sahnede - Engel  Hiçbir Yerde" projesinin  girişimcilik ruhunu Denizli’de yaşatması hedefleniyor.
 
‘Yarın İçin Girişimcilik Sahne’de - Engel Hiçbir Yerde‘ sloganıyla hayata geçirilen beş  entegre aşamadan oluşan projede; toplumsal sosyal sorumluluk bilinci ile girişimciliğin önündeki engellerin ortadan kaldırılması, engellilerin topluma kazandırılması ve engelin hiç bir yerde olmaması gerektiği farkındalığının yaratılması amaçlanıyor. 
 
Girişimcilik alanında özel bir yere sahip olan Denizli’de bu projeyi başlatmaktan mutluluk duyduklarnı belirten LİYAKAT Koordinatör Üyesi ve Proje Lideri Oya DEMİR ‘Denizli’de ulusal ve uluslararası pek çok girişimci marka var. LİYAKAT olarak şehir dışında gerçekleştirmeye başladığımız ilk projemizin bu nedenle Denizli’den yola çıkmasını hedefledik.  Girişimciliğin çocuk yaşlarda aşılanması gereğine inanıyoruz. Bu amaç ile iki yıldır sürdürdüğümüz Girişimci Çocuk Atölyesi’ni TED Denizli Koleji ve kardeş okulu Hacı Leman Oto öğrencileri ile gerçekleştirmeye başladık. Oryantasyon, girişimcilk temel bilgileri ve iş planlarının Atölye kapsamında gerçekleştirdiğimiz ve LİYAKAT Proje Komitesi başkanımız, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Engin Deniz Eriş tarafından verilen eğitimler TED Denizli Koleji kampüsünde 3 haftasonu devam edecek. Çocuklar tarafından hazırlanan girişimcilik projelerinin yer aldığı Proje Pazarımız ise Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde 9 - 10 Nisan 2016 tarihleri arasında sergilenecek. Denizli’lileri girşimciliği desteklemeye ve geliştirmeye davet ediyorz’. 
 
LİYAKAT Derneği Proje Komite Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Deniz Eriş ‘ Bu Proje kapsamında toplumsal farkındalık oluşturarak, engelin hayatımızın hiçbir aşamasında var olmaması gerektiği bilincine vurgu yapmak istiyoruz. Girişimci gençleri, çocukları ve engellileri desteklemek adına Liyakat olarak İzmir’ deki sınırlarımızın dışına çıkıp Denizli Genç İşadamları Derneği ve Denizli Rotary ortaklığında yürüttüğümüz 5 farklı bileşene sahip bu projemiz ile geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyoruz.’ / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894