• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İzmir 27 °C

Godaddy, Kadın Girişimcilerin Yanında

Godaddy, Kadın Girişimcilerin Yanında
GoDaddy, Web Sitesi Mimarı ve WordPress gibi uygun maliyetli ve etkili web sitesi kurulum ve yönetim çözümleri ile

GoDaddy, Web Sitesi Mimarı ve WordPress gibi uygun maliyetli ve etkili web sitesi kurulum ve yönetim çözümleri ile kadın girişimcilere online varlıklarını oluşturmak ve yönetmek için ihtiyaçları olan teknolojik ürünleri sunuyor.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, uygun maliyetli, etkili teknolojik çözümler sunarak Türkiye’deki kadın girişimcileri desteklediğini belirtti. GoDaddy, teknolojinin girişimcilerin fikirlerini hayata geçirebilmesinde önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, Türkiye’deki kadın girişimciler ve küçük işletmelere ihtiyaçları olan araçları sunmaya odaklandığını açıkladı. GoDaddy’nin sunduğu Web Sitesi Mimarı ve WordPress gibi kolay kullanılabilir, uygun maliyetli ve etkili web sitesi kurulum ve yönetim çözümleri ile kadın girişimciler online varlıklarını yönetmek için çok fazla zaman, para ve enerji harcamalarına gerek kalmadan işlerini kurmaya ve yürütmeye odaklanabiliyor.

GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Binali Yıldırım’ın 2017’de yaptığı açıklamalara göre 2012 yılından bu yana Türkiye’deki kadın girişimcilerin sayısı her yıl yüzde 20 artıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre ise Türkiye’deki 100 bin kadın girişimci, toplam girişimcilerin yüzde 8’ini oluşturuyor. 2025’e kadar ise kadın girişimci sayısında 50 binlik bir artış hedefleniyor. Bugün mevcut olan uygun maliyetli, etkili teknolojik çözümlerin sağladığı kolaylıklar ile Türkiye'deki kadınların bu alanda başarılı olmak için yalnızca cesaret ve azme ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.”

GoDaddy, Türkiye’deki iş piyasasına bakıldığında da kadınların mimari, mühendislik, programlama ve matematik gibi alanlarda katılım seviyesinin düşük olduğunu belirtti. KPMG ve Harvey Nash işbirliğiyle yapılan “2017 CIO” raporuna göre teknoloji sektöründeki kadınlar kariyerlerinde ilerleme kaydedemiyor ve bilişim sektöründe kadın lider oranı yüzde 9 seviyesinde.

Bieber, sözlerini şöyle sürdürdü: “GoDaddy olarak teknoloji sektöründe kadınların çalışabileceği en iyi şirketlerden biri olarak bilinirliğimiz giderek artıyor. Genel olarak bakıldığında, çalışanlarımızın yaklaşık dörtte birini kadınlar oluşturuyor. 2016’da GoDaddy’de işe alınan mühendislerin yarısı kadındı ve üst yönetim kadromuzun yüzde 26’sında da yine kadınlar bulunuyor. Küçük, bağımsız girişimlere ihtiyaçları olan teknolojik araçları sunmaya odaklanan bir firma olarak Türkiye’deki kadın girişimcilere de bu hususta yardımcı olmak için çalışıyoruz. Müşterilerimiz arasında başarılı kadın girişimciler var ve ileride sayılarının artacağını umuyoruz.”

WEB GELİŞTİRİCİ ESRA BOZBAY KORKMAZ, TÜRKİYE TEKNOLOJİ SEKTÖRÜNDE BAŞARILI BİR İSİM

2014 yılından bu yana web tasarım ve web geliştirme hizmetleri veren Esra Bozbay Korkmaz, Teknogirişim Sermaye Desteği alarak kendi şirketini kuran bir girişimci. Bireysel, kurumsal ve e-ticaret alanlarında web tasarım ve geliştirme hizmetleri veren Korkmaz, ağırlıklı olarak WordPress tabanlı e-ticaret, kurumsal web sitesi, landing page ve blog çalışmaları yapıyor.

Korkmaz, Türkiye’de teknoloji sektöründe kadın olmakla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’de [teknoloji sektöründe] kadın olmak gerçekten zor çünkü erkeklerin hakim olduğu bir sektörde çalışmak istiyorsunuz ama siz bir şeyleri başardıkça, bir şeyleri yaptığımızı onlara gösterdikçe, onların da ön yargıları kırılmış oluyor. Böylelikle bu sektörde siz de yer edinmiş oluyorsunuz. Bu şekilde kadınların asla hedeflerinden şaşmadan, hedefleri doğrultusunda ilerlemelerini tavsiye ediyorum.”

Yaklaşık 1,5 yıldır GoDaddy ile çalışan Korkmaz, “bir nevi vitrin” olarak tanımladığı, kendi web sitesinin yanı sıra müşterileri için yaptığı projelerde de GoDaddy’nin alan adları, hosting, SSL Sertifikaları, WordPress ve Web Sitesi Mimarı gibi ürünlerini kullanıyor. Aynı zamanda GoDaddy Pro üyesi olan Korkmaz, neden GoDaddy’yi tercih ettiğini ise şu şekilde anlatıyor: “GoDaddy’nin global ve güvenilir bir yapıya sahip olması bu firmayla çalışmamda büyük etken. Ayrıca panel kullanımındaki kolaylık, veri aktarım hızları ve diğer firmalardan farklı olarak sunduğu birçok imkan GoDaddy ile çalışmamda etken oldu. GoDaddy ürünleriyle kısa sürede, istediğimiz profesyonel web sitesini elde edebiliyoruz. Aynı zamanda hosting, alan adı ve Web Sitesi Mimarı’nı birlikte kullandığımızda tüm ekipmanları içeren bir bütün olduğunu görebiliyoruz ve bu da işimizi çok kolaylaştırıyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894