• BIST 9556.77
  • Altın 2467.9
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4738
  • İzmir 22 °C

Gönül Gözleriyle Gezip Gördüler

Gönül Gözleriyle Gezip Gördüler
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BüyükAile Beyaz Masa tarafından organize edilen Beyaz Gezi projesi kapsamında Görme Engelliler ve aileleri Ayvalık Gezisine katıldı

GÖNÜL GÖZLERİYLE GEZİP GÖRDÜLER

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BüyükAile Beyaz Masa tarafından organize edilen Beyaz Gezi projesi kapsamında Görme Engelliler ve aileleri Ayvalık Gezisine katıldı.
 
Balıkesir'deki Görme Engelliler Grubu adına Büyükşehir Belediyesi BüyükAile Beyaz Masa birimine yapılan müracaat değerlendirildikten sonra talep uygun bulunarak gezi düzenlendi. Beyaz Gezi'ye görme engellilerin çocukları ve aileleri de katıldı. Beyaz Gezi programında Görme Engellilerden oluşan grup Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen İvrindi Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Ardından Havran Belediyesi tarafından ikram edilen leblebi ile İnönü Mahallesi’nde çay molası verdikten sonra Kocaseyit Mahallesi’nde bulunan Kocaseyit’in kabrini ziyaret ederek dualar okudular. Çanakkale kahramanı Kocaseyit’in torunu olan Muhammet Bey, babaannesi tarafından kendisine aktarılan Kocaseyit ile ilgili tarihi bilgileri misafirlere aktardı, Kocaseyit Mahallesi’nde bulunan Çanakkale Savaşı’ndan kalma objelerin sergilendiği müzeyi gezdirdi.

BüyükAile Beyaz Gezi'nin özel misafirleri olan görme engelliler grubu daha sonra Ayvalık’ta kendileri için verilen yemeğe katıldılar. Ardından Şeytan Sofrası'na göütrülen görme engelliler unutulmaz bir gün yaşadıklarını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Beyaz Masa ekibine teşekkür ettiler.

AYVALIK'A İLK DEFA GİTTİ

Beyaz Gezi'nin misafirlerinden görme engelli 14 yaşındaki Esra Kaya, izlenimlerini ve düşüncelerini aktardı. Esra Kaya, “Şeytan sofrası hakkında ilk baktığımda şaşırdım. Orada çok derin bir duygu hissettim. Şeytan ayağının olduğu yere para atılması biraz saçmaydı. Seyit Onbaşının olduğu yerde hepimizin bir gün ölümü tadacağını hissettim. İbret almamız gerektiğini düşündüm” dedi.

Görme Engelliler Grubu adına konuşan Fatih Aktaş ise kendileri için özel olarak düzenlenen gezi için yetkililere teşekkür etti. Fatih Akbaş, “Özel isteğimiz üzerine biz görme engellileri kırmayıp İvrindi, Havran Kocaseyit ve Ayvalık Şeytan Sofrasını kapsayan bir geziyi bizim için organize ettiğiniz için en başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur olmak üzere bütün BüyükAile Beyaz Masa çalışanlarına, bu gezide emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu etkinlik sayesinde tarihimizin unutulmaz şahsiyetlerinden olan Kocaseyit (Seyit Onbaşı) anıtını görme şansımız oldu. Aynı zamanda seyit onbaşı için yapılan müzeyi tanıma şansımız oldu. Ve son olarak Ayvalık’ ta güzel bir gezinti yapmış olduk. Sayın Başkanımızın izniyle daha güzel etkinliklerde buluşmayı diliyoruz. Bu geziye katılan tüm görme engelliler ve aileleri oldukça memnun kaldılar. Büyükşehir Belediyemizin bundan sonra da biz görme engellileri kapsayacak böyle sosyal etkinliklerde bulunmasını temenni ediyoruz. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894