• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İzmir 23 °C

Gördes Suyunu Bekliyor

Gördes Suyunu Bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu içme suyuna çevirecek Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatını bitirdi.

GÖRDES SUYUNU BEKLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu içme suyuna çevirecek Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatını bitirdi. Bornova’da İZSU tarafından 56 milyon liraya kurulan arıtma, DSİ tarafından Gördes Barajı’nda sürdürülen tadilat çalışmalarının tamamlanması ve tesise su verilmesinin ardından hizmet vermeye başlayacak. Kavaklıdere Arıtması, İzmir’in ikinci büyük içme suyu arıtma tesisi olacak.

Kentin yoğunlaşan nüfusuna göre artan su ihtiyacını kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan su kalitesinin, diğer yandan da nehirlerin, denizlerin, tarım ve su havzalarının korunması adına önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Küresel ısınmanın yarattığı etkilerin başında gelen “susuzluk tehlikesi”ne karşı yeni su kaynakları yaratma çabası içindeki İzmir’in yerel yönetimi, yeni projelerini de kararlı bir şekilde sürdürdü.  DSİ tarafından yapılan Gördes Baraj suyunu en kısa sürede kente verebilmek için 2011 yılında Manisa Nuriye’deki 20 milyon liralık yatırımla Sarıkız İçme Suyu arıtma tesisini hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı proje kapsamında Bornova Kavaklıdere Köyü’nde de bir başka arıtma tesisi kurdu. Günde 360 bin metreküp suyu arıtacak kapasiteye sahip tesis 56 milyon liralık yatırımla tamamlandı. Faaliyete geçebilmek için Gördes’ten gelecek suyu bekleyecek tesis, Görece’deki arıtmadan sonra İzmir’in ikinci büyük içme suyu arıtma tesisi özelliğine de sahip olacak.
 
1 MİLYON KİŞİNİN SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

DSİ tarafından tadilat çalışmaları yapılan 120 milyon metreküp su tutma kapasiteli Gördes Barajı’ndan İzmir’e yılda 60 milyon metreküp su verilecek ve yılda 1 milyon kişinin su ihtiyacı karşılanacak. Geriye kalan 60 milyon metreküp su ise Akhisar, Saruhanlı ve Gölmarmara’daki 14 bin 890 hektarlık tarım arazisinin sulanmasında kullanılacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894