• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İzmir 17 °C

Gürcan Alkan Borcunu Ödeyecek

Gürcan Alkan Borcunu Ödeyecek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi aday adayları bir bir kendini göstermeye başladı. Tüm partiler yerel seçim hazırlığı heyecanı yaşarken Aliağa’da da AK Parti’den aday adaylığını ilk açıklayan ise Gürcan Alkan oldu.

Alkan Aliağa'da Başkanlığa Talip

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi aday adayları bir bir kendini göstermeye başladı. Tüm partiler yerel seçim hazırlığı heyecanı yaşarken Aliağa’da da AK Parti’den aday adaylığını ilk açıklayan ise Gürcan Alkan oldu.

33 yıl boyunca Tapu e Kadastro Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra emekliliğe ayrılan Gürcan, “Ben aslında devlet görevim sırasında siyasetin hep içinde oldum. Belki beni kimse fark etmedi ama ben oradaydım. Bütün siyasi gelişmelerin hep merkezinde oldum Kimse ye ayrımcılık yapmadım” diyerek tüm hayatı boyunca siyasetin içinde olduğuna vurgu yaptı.
“Siyasetin acımasızlığını tüm çıplaklığıyla gördüm”

Tansu Kaya’nın ricası dolayısıyla, 2004 yılı seçimlerinde adaylıktan çekildiğini kaydeden Alkan, “Bende kendisine hayırlı olmasını diledim ve kazanması içinde tüm gayretimi sarf ettim. İşte o andan sonra siyasetin acımasızlığını tüm çıplaklığıyla gördüm. Başkan olanın nasıl değiştiğini ve halkın içinde olması gerekirken kendisini nasıl halktan soyutladığını gördüm. Kendisini çok sevmeme ve onunda beni çok sevdiğini bilmeme rağmen 2009 seçimlerinde yine karşısında aday olmadım ama yanında da olmadım” dedi.

Belediyecilik anlayışının halkın görüşlerine de dayanması gerektiğini savunan Alkan,  kent konseyi gibi örgütlenmelere de sıcak bakmadığını ve bu tarz örgütlenmelerle bir yere gelinemeyeceğini belirtti.

“Aliağa’yı sömürdüler”
Projeleri hakkında da bilgi veren Alkan, “Aliağa hızlı gelişen ama bu gelişmelerden haberdar olmadan yaşayan gözleri ufak tefek icraatlarla kapatılıp aldatılan insanlarla dolu.3-5 kişinin imar rantı, 3-5 kişinin sözde sanayileşme ve 3-5 kişinin de sözde ticaret ile Aliağa’yı nasıl sömürdüğünü maalesef görmezden geliyoruz. Düğün salonu yapmak, pazar yeri yapmak hizmet değildir. Ben servet düşmanı değilim ama toki kılıfı arkasında bir araştırın bakalım siteler mahallesindeki boş arsalar kimin? Kim veriyor 12 kat ruhsatı? Aliağa Viking yönüne neden gelişemiyor? Turizm neden yılladır ihmal edildi? Atatürk caddesi neden ihmal edildi?  2/b denilen orman çalışması her yerde yapıldığı halde neden Aliağa pas geçildi? Metro neden şehir içinde değil de şehir dışında? Aliağa esnafı ve onları idare eden (kendisini yönetmeye aklı olmayan) yöneticiler neden bu kadar vurdumduymaz? Aliağa’nın okumuş çocukları neden işsiz? Neden Aliağa pastasını 3-5 Aliağalı ve yabancılar yemekte? Herhalde bu söylediklerimden sonra projelerimin neler olduğu ve olacağı açığa kavuşmuştur” dedi.

“Bu borcu ödemek isterim”

Aliağa ve Aliağa’ya hizmet etmek için kendisine görev şansı verilirse, bu görevden kaçmayacağının altını çizen Alkan, “Bilgi birikimim ve aldığım 33 yıllık devlet terbiyesi ile Aliağa ve Aliağalıya hizmette bize de bir görev düşerse “ki bu konuda yoğun baskılar hissediyorum” bu görevden kaçmak bana yakışmaz. Ben Aliağa ya borçlu bir insanım. Ekmeğini yedim suyunu içtim. Bu borcumu muhakkak ödemek isterim” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894