• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Gürsel Tekin, Dikiliden Yüklendi

Gürsel Tekin, Dikiliden Yüklendi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin konuğu olarak geldiği Dikili'de CHP Dikili İlçe Teşkilatı ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i

GÜRSEL TEKİN DİKİLİ'DEN YÜKLENDİ
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin konuğu olarak geldiği Dikili'de CHP Dikili İlçe Teşkilatı ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i ziyaret etti.
CHP Dikili İlçe Teşkilatında açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin; "Sayın Bakan Hüseyin Çelik -bir kaç Mehmetçik için meclisi mi toplucaz- dedi. Bunu bir CHP'li söyleseydi. Bugün bütün gazetelerde manşet olurdu. Bütün tartışma programlarına günlerce konu olurdu. Hüseyin Çelik sıradan bir Milletvekili değil. Hüseyin Çelik AKP'nin sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı, aynı zamanda kurumsal kimliğin temsilcisi" dedi.

SURİYE MESELESİ
AKP'nin Milli Birlik ve Beraberlik adı altında çıkardığı bir kitapçığı gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin; "Sayın Turan Arınç bizim Milletvekillerinin Hatay'da kampa girmek istemelerine -provokasyon yaratmak için geldiler- demiş. Şimdi sayın Arınç'a bir soru sorucam ve fetva istiyorum. Kitapta 'Oğlu hangi sebeple hayatını kaybetmiş olursa olsun. Yozgat'taki anne ile Hakkari'de ki anne oğullarının başında aynı duayı ediyorsa, evladı için Yasin ve Fatiha okuyorsa, cemaat aynı kıbleye dönüyorsa, burada çok ciddi bir yanlış olduğu ortadadır' diyor. Şimdi ben Sayın Arınç'a soruyorum. Bu dediklerinin hepsine katılıyorum. Bu Suriyeli anneler hangi kıblede duruyor. Bu Suriyeli anneler aynı duayı okumuyor mu? Hangi gerekçe ile siz Suriye ile savaşıyorsunuz? Amerikalı bir Milletvekili'nin girdiği yere Türkiye'den bir Milletvekili'nin girememesi ayıp değil mi? Son 10 yılda Ortadoğu coğrafyasında 2,5 milyon Müslüman öldürüldü. Bu mu dininiz imanınız?" dedi.
Van'da deprem oldu orada konteynırları yetiştiremediler. Aynı Türkiye bir ay içerisinde Hatay'da 100 bin kişilik kamp kurdu. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir düşünün. Siz bu 100 bin kişinin geleceğini nasıl tahmin ettiniz de önceden konteynırları hazırlıyorsunuz. Demek ki senaryoyu hazırlamışsınız. Bütün film yapılmış , sadece figüranlar oynuyor. Bunları çekindiği için Türk medyasında göremiyoruz. Ancak dünya medyasından izliyoruz. Nasıl silahlandırıldıklarını, nasıl eğitim gördüklerini, nerden para geldiğini izliyoruz" dedi.
CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güney Afrika'da sosyalist enternasyonali toplantısında olduğunu söyleyen Tekin; "Size müjde olarak buradan şunu söyleyebilirim. Sayın Kılıçdaroğlu bir aksilik olmazsa Birliğin Genel Başkan Vekili olarak Türkiye'ye dönecektir" dedi.

ÇELENK KRİZİ
Önümüz de  30 Ağustos zafer bayramı olduğunu ve 19 Mayıs'ta yaşanan çelenk krizini hatırlatan Tekin; "Dikili'de çelenk koyma krizi yaşanmıştı. Bayramda çelenk konması bir iktidarı neden rahatsız eder. Siz yapmıyorsanız itirazımız yok. Bizim yapmamız sizi neden rahatsız ediyor. Çelenklerin nesi size batıyor" dedi. Tekin Dikili'de 19 Mayıs'ta yaşanan çelenk krizi için ise 'Dikili'de çelenk krizinde ben olsaydım da çelengi koydurtmasaydı o kaymakam' diye yorumladı.
CHP'de yapılan basın açıklamasından sonra Dikili belediye Başkanını makamında ziyaret eden Gürsel Tekin burada Özgüven ile görüş alışverişinde bulundu. Tekin'in Özgüven'i ziyaretine CHP'li belediye meclis üyeleri de katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i Dikili'den Belediye Başkanı Osman Özgüven ile CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener birlikte uğurladı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894