• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Gururumuz Ebubekir Atmaca

Gururumuz Ebubekir Atmaca
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Samsun da yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında AKAR Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondocusu Ebubekir ATMACA 61 kg da Türkiye 3. oldu.

GURURUMUZ EBUBEKİR ATMACA,
 
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Samsun da yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonasında AKAR Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondocusu Ebubekir ATMACA 61 kg da Türkiye 3. oldu.
yoğun katılımın olduğu şampiyonada 70 İlden 650 Bayan ve 900 erkek, toplam 1550 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada 2012 Londra Olimpiyatlarında taekwondocular 1 altın, 1 gümüş madalya kazandı.
61 kg da yarışan Ebubekir ATMACA, yaptığı 5 müsabakanın 4 ünü nakavtla alarak rakiplerine üstünlük sağladı. Şampiyonada yapılan yarı final müsabakalarında Türkiye Şampiyonası Finalinde yenilerek gümüş madalya aldığı, Konak Belediye Spor Kulübünden Nuri Özel ile yaptığı müsabakada 8-7 gibi bir sonuç alarak şapiyonluğu kıl payı kaçırdı.
 
Müsabaka sonrası açıklama yapan Ebubekir ATMACA," Bu yıl Nuri ile 3. kez maç yaptım. İzmir seçme müsabakasında beni açık farkla yenmişti. Sivas ta yapılan Türkiye Şampiyonasında final de ise başabaş giden müsabaka 3. rauntta aleyhime bitmişti. Bu defa rakibimden çok daha üstün müsabaka yaptım. Sadece maça başlarken ilk 20 saniyede hocamın taktiğine uymadığım için 7-0 yenik duruma düştüm. Sonra hocamın taktiklerini yerine getirerek farkı kapattım ve 7-7 duruma getirdim ama maçı 8-7 kaybettim. Artık aynı hataları yapmayacağım, rakiplerimin hepsini tamamen çözdüm... Bundan sonra şampiyonluk benim" diyerek iddialı açıklamalarda bulundu....
 
Alınan derece ile ilgili görüşlerini açıklayan AKAR GSK Başkanı ve Taekwondo antrenörü Özkan AKAR " Taekwondo branşı olimpiyatlarda ülkemizin en başarılı branşı olarak 1 altın 1 gümüş madalya kazandırdı. BU başarılarında etkisiyle Samsun da yapılan Türkiye Şampiyonası çok yoğun bir ilgi gördü. Böyle bir şampiyonada sporcumuz Ebubekir ATMACA nın yenildiği maçta dahil olarak tüm rakiplerine ezici bir üstünlük kırması bizi fazlasıyla gururlandırdı... Unutulmamalı ki biz henüz kurulalı 1,5 yıl olmamış yeni bir kulübüz. Taekwondo gibi en erken 5 yılda bazı başarıların elde edilebileceği Olimpik bir spor branşında biz 2 yılda 3 Türkiye derecesi elde ettik. Ebubekir 2. kez Türkiye derecesi elde ederek bu başarıların tesadüfen olmadığını, inanarak, sistemli ve bilinçli çalışmayla bu madalyaların kazanılabileceğini ispatlamış olduk. 5 Eylül de yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız. 2013 yılında artık Milli Takımlara da sporcu vermeyi hedefliyoruz. En büyük hedefimiz ise Rio 2016 Olimpiyatları.Sporseverlerin ve yetkililerin bu hedeflerimize ulaşma da desteklerini bekliyoruz dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894