• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İzmir 21 °C

Hakan Tartan destek istedi

Hakan Tartan destek istedi
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Tartan, DSP Konak adayı olduktan sonra ilk kez seçmenleriyle bir araya geldi. CHP’den ayrılış nedenlerini ve DSP’den adaylık sürecini anlattı; destek istedi.
HAKAN TARTAN DESTEK İSTEDİ
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Tartan, DSP Konak adayı olduktan sonra ilk kez seçmenleriyle bir araya geldi. CHP’den ayrılış nedenlerini ve DSP’den adaylık sürecini anlattı; destek istedi.
 
Tartan: Öğreniyorum ki; Sezgin Tanrıkulu, Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu beni istememiş. Bu da onların hakkı. Olsun, canları sağolsun. Kırgınlığım yok.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan DSP’den adaylık sürecini 5 yıl hizmet verdiği Konaklı seçmenler ve  muhtarlar ile  paylaştı. Tartan, ilk olarak Basmane, Eşrefpaşa, Agora ve Saadet Mirci Semt Merkezlerindeki kursiyer, semt sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Tartan,konuşmasında CHP’den ayrılma nedenlerini anlattıktan  sonra huzur, sevgi, dostluk ve İzmir’in gülen yüzünün devamı için destek istedi. 
 
“Aday gösterilmediğim gün de şimdi de CHP’ye kırgın değilim. Cumhuriyet Halk Partisi ile hiçbir hesabım yok.  1992’de İzmir’de CHP’yi kuranlar arasında yer aldım ” diyen Başkan Tartan, CHP’den ayrılış sürecini şöyle dile getirdi:
 
ATATÜRK’Ü TARTIŞAN BİRİNE OY VERMEM
“Adayların açıklanmasından sonra öğreniyorum ki; Sezgin Tanrıkulu, Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu beni istememiş. Bu da onların hakkı. Olsun, canları sağolsun. Kırgınlığım yok ama bir nezaketen telefon bekledim. Gazetelerde CHP İl Başkanı  sayın Ali Engin ‘Biz bir ekiptik, o ekibi getirdik’ diyerek açıklama yapmış. Böyle bir şey olur mu? Dönek dendi? Onu da geçtim. Konak adayı önce Gaziemir adayıydı sonra Karşıyaka adayı oldu. Sabah Konak adayı yapıldı. Plan, proje hedef, halk önemli değil, demek ki; odunu koysak alırız diye düşünüldü. İnsanları bozan iki şey vardır. Bir; ahlaksızlık, iki; siyaseti her şeye bulaştırmaktır. Ben 5 yıl boyunca siyaseti yerel yönetime bulaştırmadım. Muhtarlarım arasında CHP’li, MHP’li, AKP’li, DSP’li olan vardı. Hiçbir arkadaşımı siyasete sokmadım. Siyasetin yerel yönetime sokulmasını doğru bulmuyorum. Ekonomik yerel yönetim planıyla kalkınmayı gerçekleştiriyorum. Anketlerde yüzde 65 dolayında bir destek var. Neden? Çünkü ben işe siyasi gözlüğünden bakmıyorum. Siyaset ayrı bir şey. Bizler her zaman halkın yanında olduk, bir şey istemedik hep verdik. Şimdi yine aynı noktadayız. Ama vefa yok, sevgi yok... Üstüne üstlük, Atatürk ve Türk Bayrağı da tartışılmaya başlandı. Bunlar tartışılınca ben orada yokum. Bugün her anlamda özgürsek Atatürk’e borçluyuz. Atatürk ve Türk Bayrağı’nı tartışan birine ben oy veremem. Ben siyaset yapmıyorum, siyasi bir beklentim yok. Ben belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Halka hizmet için varım. Bu kadar büyük oyun, halkı koyun yerine koymak, odun koysak alırız anlayışı doğru gelmiyor.” 
 
KENDİMİ SİZE EMANET EDİYORUM
Tartan, hayata geçirdiği projelerini de hatırlatarak daha yapacağı pek çok projesi olduğunu söyledi. Başkan Tartan, “ Asker ailelerine 5 yılda yaklaşık beş milyon yardım yaptım. Onu ikiye katlayacağız. Kadınlarımızı, kızlarımızı iş sahibi yapmak için ekonomik kalkınma planı; Kadın-Koop’u hazırladık.  Halkıpınar’da 3 katlı tarihi bir binayı restore ettik, o da hazır. Camilere ve okullara 20 trilyon yardım yaptım. Halkla bütünleşerek çalışmalarımızı sürdürdük. Yurtdışına geziye gitmedim, o kaynakları halkım için kullandım. Deniz, kaplıca gezilerine götürdüm. İnsana değer vermek, değer bulmak önemli bir duyguydu onu yaptık. Aramızda dostluğu ve huzuru sağladık. CHP’de çöreklenmiş, dört beş kişiye de mesaj vermek gerekiyor. Huzur, sevgi ve dostluk için beni desteklemeye devam edin, İzmir’in yüzü gülmeye devam etsin. Hedeflerimize koşalım. Sizin kardeşiniz, arkadaşınız, canınız olmaya devam edeceğim. Kendimi size emanet ediyorum” diyerek destek istedi. 
 
Duygusal anların da yaşandığı buluşmalarda vatandaş ve muhtarlar Başkan Tartan’ın yanında olduklarını, desteklemeye devam edeceklerini söyledi. 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894