• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İzmir 17 °C

Hande Çan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hande Çan, Son Yolculuğuna Uğurlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki lise öğrencisi Hande Çan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki lise öğrencisi Hande Çan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hande Çan, 26 Ekim Çarşamba günü, okul bahçesinde beden eğitimi dersinden sonra teneffüste kantine gitti. Genç kız, kantin dönüşü bir anda yere yığıldı. Olaya şahit olan öğretmen ve arkadaşları, hemen Hande'nin yanına koşup yardım etti ve durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Okula gelen sağlık ekipleri, ambulansın içerisine aldıkları Hande Çan'ın kalp krizi geçirdiğini belirleyip, kalp masajı ve şok cihazıyla hayata yeniden tutunması için mücadele verdi.


Mekanın Cennet Olsun Hande paylaşan: egeplay

İlk müdahalenin ardından okul yakınında bulunan Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hande Çan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Genç kızın ani ölümüyle ailesi sinir krizleri geçirirken, arkadaşları ve öğretmenleri de yasa boğuldu. 

HANDE İÇİN OKULDA TÖREN DÜZENLENDİ
Genç kız için okulunda hüzünlü bir tören düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Şube Müdürü Tuğba Kabakçıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törene katılan öğrenciler, öğretmenler ve veliler gözyaşlarına boğuldu. Makine Teknoloji alanı 11 C sınıfında okuyan Hande Çan‘ın sınıfındaki sırası, karanfillerle süslenirken, okulun bir köşesine de yine karanfillerle donatılmış bir fotoğrafı ile anı defteri açıldı.

DUALARLA UĞURLANDI
Ömrünün baharında hayatını kaybeden Hande Çan’ın cenaze namazı ise ikindi namazına müteakip Aliağa Merkez Camii’nde kılındı. Cenazeye Hande Çan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Atik, siyasi parti temsilcileri ile öğretmenleri ve okul arkadaşları katıldı. Ayakta durmakta zorlanan baba Orhan Çan, kızının fotoğrafına sarılarak ağladı. Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan tabut, cenaze aracına taşındı. Aliağa İlçe kabristanlığına doğru yola çıkan cenaze aracını yüzlerce kişi uğurladı. Hande Çan, Aliağa İlçe Kabristanlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

ATLETİZMDE DERECELERİ VARDI
16 yaşındaki Hande Can, ilçe genelinde yapılan atletizm müsabakalarında aldığı derecelerle de tanınıyordu. Genç kız, 2015 yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde atletizm branşında 100 metre kızlarda dereceye girmişti. Hande, geçtiğimiz Mayıs ayında da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 100 metre kızlarda yine derece yapmıştı.  // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894