• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İzmir 23 °C

Harabeden Lezzet Durağı Yarattı

Harabeden Lezzet Durağı Yarattı
HARABEDEN LEZZET DURAĞI YARATTI

Karşıyaka’da ilgisizlikten çökmek üzere olan tarihi konağı uzun süren bürokratik işlemlerden sonra satın alarak restore ettiren Erdal Özmen, lezzetleriyle parmak ısırtan bir mekana çevirdi.
 
Uzun yıllar Almanya’da yaşadıktan sonra İzmir’e yerleşen Erdal Özmen, Karşıyaka çarşının paralel sokağında çöplük olarak kullanılan ve madde bağımlılarının mesken tutuğu tarihi konağı yeniden hayata döndürdü. Birçok varisi bulunması nedeniyle uzun süren satınalma sürecinin ardından aslına uygun olarak restore ettirdiği konakta Karşıyaka’nın lezzet durağı Paşa Konağı’nı İzmirliler’in hizmetine sunan Özmen, “Karşıyakalılara kaderine terk edilmiş bu tarihi bir mekanda, tadına doyamayacakları lezzetleri uygun fiyata sunmak istiyorum” dedi.
 
BERLİN’İN EN İYİ 10 RESTORANINDAN BİRİNİN SAHİBİ
Ailesiyle birlikte 1986 yılında İzmir’e taşınan, askerliğini tamamlamasının ardından 2001 yılında çalışmak için Almanya’ya giden Erdal Özmen, tüm birikimini Paşa Konağı’nı İzmirliler’in hizmetine sunmak için harcadı. Almanya’da iş hayatına bir kebapçıda temizlik işçisi olarak başladığını dile getiren Özmen, “Kebap sektörünün her kademesinde çalıştım. Sonrasında Berlin’de Gel Gör ismiyle kendi restoranımı açtım. Seçtiğim etler, pişirme tekniklerimiz ve farklı sunumlarımızla kısa sürede dikkat çektik” dedi. Gel Gör restoranının The Guardian tarafından 2010 yılında Berlin’in en iyi 10 restoranından biri olarak seçildiğini ifade eden Özmen, “Gel Gör ile Almanya’da fark yarattım. Kaliteden ödün vermeden en lezzetli kebapları uygun fiyatlarla müşteriye sundum. Orada yakaladım başarıyı kendi ülkemde de devam ettirmek için 2013 yılında İzmir’e yerleşme kararı aldım. Karşıyaka’da satılık dükkan ararken bu metruk binayı gördüm ve Paşa Konağı’nın bugünkü hali gözümde canlandı. Ancak çok fazla varis olması ve bazı varisleri bulamamızdan dolayı satın alma ve tadilat süreci 4 yıl sürdü. Satın aldıktan sonra Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinler doğrultusunda aslına uygun olarak restore ettirdim” diye konuştu.
 
YENİDEN HAYATA DÖNDÜRDÜ
Geçmişte kimsenin sahip çıkmadığı, 25-30 yıl boyunca çöplük olarak kullanılan ve içerisinde madde bağımlılarının kaldığı tarihi binayı satın aldıktan sonra 20 (?) kamyon çöp attıklarını belirten Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Konağa girdiğimde eski sahiplerinin artık çürümüş mobilyalarını ve kişisel eşyalarını gördüm. Bu beni çok duygulandırdı. Bina çökmek üzereydi. Karşıyaka’nın merkezinde kaderine terkedilmiş bu tarihi eseri hayata döndürmek benim için çok önemliydi. Çünkü buranın Paşa Konağı olacağını görebiliyordum. Uzun uğraşlar sonucu restorasyonu bitirdik ve 3 ay önce herkesin hayranlıkla baktığı bu mekanı yarattık.”
 
FİYATLAR MAKUL DÜZEYDE
Odaları loca olarak konumlandırılan Paşa Konağı’nın bahçesiyle birlikte 250 kişiyi aynı anda ağırlayabildiğini vurgulayan Özmen, “Paşa Konağı’nda servis kahvaltıyla başlıyor. Osmanlı ve Türk mutfağının en seçkin örneklerini sunduğumuz yemek servisimiz gece 23.00’a kadar devam ediyor. Yakında 24 saat hizmet vermeye başlayacağız. Fiyatlarımız ise öğrencilerin bile rahatlıkla yemek yiyebileceği makul düzeylerde” şeklinde konuştu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894