• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 19 °C

Hayalindeki Çin’i Çizenler Çin’de

Hayalindeki Çin’i Çizenler Çin’de
Çin’in Türkiye Büyükelçiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın (UBİKAV) işbirliği ile düzenlenen

HAYALİNDEKİ ÇİN’İ ÇİZENLER ÇİN’DE

Çin’in Türkiye Büyükelçiliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın (UBİKAV) işbirliği ile düzenlenen “Hayalimdeki Çin” başlıklı resim yarışmasında ilk sekize giren Türk öğrenciler başlarında velileri ve öğretmenleri 10 günlük Çin gezisine başladı.

Türkiye Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu beraberinde “umut yıldızı” olarak adlandırılan Türk gençler dün (28 Haziran günü) Çin Kültür Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkan Yardımcısı Zhu Qi tarafından ağırlandı.

Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Çinli meslektaşına “umut yıldızı” genç heyetini ağırlamaktan dolayı teşekkür etti. Çolakoğlu, iki ülkenin gençleri arasındaki kültürel ve sanatsal iletişimi güçlendirerek gençlerin hareketliliği ve sanatın cazibesiyle iki ülkenin her alanı kapsayan işbirliğini ilerletmeye hazır olduklarını söyledi.

Türk genç misafirlere “Çin’e hoş geldiniz” diyerek sözüne başlayan Zhu Qi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaöğrenim kurumlarında düzenlediği “Hayalimdeki Çin” resim yarışmasını takdirle değerlendirerek, sekiz ödül sahibini tebrik etti.Zhu Qi, gençlerin Çin ile Türkiye arasında kültürel iletişimin elçisi olarak ellerindeki kalemle çağdaş “İpek Yolu”nun canlı rengini çizmelerini ve iki ülkenin geleneksel dostluğunu gelecek kuşaklara aktarmalarını beklediğini söyledi.

Çin’in Türkiye Büyükelçiliği, Milli Bakanlığı ve Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı, gençlere hayal dünyasını genişletmek ve Çin merakını aşılamak için işbirliği ile “Hayalimdeki Çin” Resim Yarışması düzenlediler.

Türk heyeti Beijing’in ardından Xi’an ve Shanghai şehirlerine gidecek. Çin Uluslararası Radyosu (CRI)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894