• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İzmir 22 °C

Hayat Normale Döndü

Hayat Normale Döndü
Bodrum’un Kızılağaç, Çiftlik ve Yalı beldelerini etkisi altına alan ve 400 hektarlık bir alanda 200 bin kızıl çam ağacı ile 7 bin zeytin ağacının kül olmasıyla sonuçlanan orman yangının ardından hayat normale dönmeye başladı.

KEMPİNSKİ HOTEL BARBAROS BAY BODRUM’DA HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Bodrum’un Kızılağaç, Çiftlik ve Yalı beldelerini etkisi altına alan ve 400 hektarlık bir alanda 200 bin kızıl çam ağacı ile 7 bin zeytin ağacının kül olmasıyla sonuçlanan orman yangının ardından hayat normale dönmeye başladı.

Yangının en çok tehdit ettiği turistik tesis olarak Cumartesi akşam saatlerinde tahliye edilen Bodrum’un Yalıçiftlik beldesindeki Kempsinki Hotel Barbaros Bay’de şimdi yaralar sarılıyor. Misafirlerin Pazar akşamı otele yeniden yerleşmesiyle birlikte, aksayan tatil planları da yeniden uygulanmaya kondu. Yangının otele ulaşması tehdidi üzerine Acil Durum planını devreye sokan ve tahliye işlemi dahil eksiksiz uygulayan Kempinski Hotel Barbaros Bay yönetimi ise bir yandan hasar tespit çalışmalarını yaparken, öte yandan misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için insanüstü bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının mucize eseri otele 50 metre kala kontrol alınabilmesine inananmadığını belirten Kempsinki Hotel Barbaros Bay Genel Müdürü Michael Sorgenfrey, “En büyük tesellimiz, hiçbir can kaybı ya da yaralanma vak’ası yaşamamış olmamız. Plaj kısmında sadece plaj sporları tesisimizin yanmasıyla maddi hasarın da minimal olması bizleri sevindirdi,” diye konuştu. Tahliye sırasında ve sonrasında otelin misafirleri ve çalışanları arasında hiçbir panik yaşanmadığını vurgulayan Sorgenfrey, “Bu durumu düzenli olarak yaptığımız kriz tatbikatlarına borçluyuz. En kötü senaryolar için her türlü güvenlik önlemini en ince detayına kadar hesaplama ve bir kriz anında uygulama konusunda her an hazırlıklı olmanın yararını gördük” dedi.

Rezervasyon iptali yok, her yerden destek var

Yangın söndürme çalışmalarına katılan Orman Bölge Müdürlüğü personeli, İtfaiye, Jandarma ve yerel halkın insanüstü bir gayretle alevlerle boğuştuğuna tanık olduğunu belirten Michael Sorgenfrey, “Tüm bu insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Yaşanan doğa felaketine rağmen, hayat devam ediyor ve sezon içindeki yoğunluğumuz da öyle. Bu faciadan dolayı rezervasyon iptali yaşamadık, yaşayacağımızı da tahmin etmiyorum. Aksine tüm camiadan destek mesajları alıyoruz. Bu da bizi cesaretlendiriyor” ifadesini kullandı.

Michael Sorgenfrey, yanan ormanları yeniden yeşertmek için Kempinski olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek istediklerini kaydederek, önümüzdeki günlerde tüm seçenekleri değerlendireceklerini, bu aşamada da ilgili tüm kamu birimleri ile işbirliği içinde hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

 

YENİ VİDEO HABER SİTENİZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894