• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İzmir 23 °C

Hedef 60 Kömür Santraline Eşit Enerji

Hedef 60 Kömür Santraline Eşit Enerji
Hedef gerçekleşirse, 60 orta ölçekli kömür santralinin durmasına eş bir enerji verimliliği sağlayacak

HEDEF 60 KÖMÜR SANTRALİNE EŞİT ENERJİ

Aydınlatmada lider Philips Lighting’in (Euronext Amsterdam: LIGHT) yöneticileri 2 Haziran’da San Fransisco’da düzenlenen 7’inci Temiz Enerji Bakanlar (CEM7) Zirvesi’nde Enerji Bakanları ile görüştü ve 2020 itibarıyla 2 milyar1 LED lamba satma taahhüdünü duyurdu. Bu hedefe ulaşmanın, 2020 itibarıyla 60 adet orta ölçekli kömür santralinin üreteceği elektriğe ve 24 milyon arabanın emisyonuna eş bir tasarruf elde ettireceği tahmin ediliyor. Philips Aydınlatma aynı zamanda, 2020 itibarıyla global operasyonlarını karbon nötr yapacağına dair verdiği sözü de yeniledi ve Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiği faaliyetlerde kullandığı elektriğin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan oluşacağını da belirtti.

Temiz Enerji Bakanlar Zirvesi (CEM), temiz enerji kullanımına geçişi hızlandırma ortak amacıyla çalışan ülkelerin bir araya geldiği bir forum niteliğinde. San Francisco’daki zirvede söz alan Philips Lighting Strateji Başkanı Bill Bien, konu ile ilgili olarak; “Anlaşmayı, Paris’te düzenlenecek COP21 BM İklim Değişikliği Zirvesi’nde somut olarak harekete geçirmeyi planlıyoruz. Enerji verimliliği, iklim değişikliğine karşı verilen mücadelede kolay bir hedef. Bu vaadimizi yerine getirmek hem çevremiz hem de küresel ekonomi için olumlu sonuçlara yol açacak ve 2020 itibarıyla yaklaşık 12 milyar Euro enerji tasarrufu sağlayarak bu paranın farklı yerlerde kullanılmasına imkân tanıyacak. Saat, insanlık için işliyor - çok geç olmadan şu an harekete geçmeli” açıklamasında bulundu.

Philips Aydınlatma’nın vaadi, iklim değişikliği ile mücadele etmek için en kısa zamanda 10 milyar yüksek verimli ve kaliteli, düşük maliyetli lambanın (örneğin LED) kullanımını öngören Global Aydınlatma Görevi (Global Lighting Challenge) adlı kampanyayı da destekliyor.

KARBON NÖTR OLMA VAADİ

CEM7 zirvesinde Philips Lighting, diğer şirketlere de kendini izlemeleri ve karbon nötr bir şirket olma yolunda söz vermeleri için çağrı yaptı. COP21’de Royal Philips, karbon nötr bir şirket olma ve 2020 itibarıyla tüm elektriğini yenilenebilir kaynaklardan elde etme sözü vermişti. Philips Lighting bu iki sözünü de tekrar yineledi ve elde ettiği deneyimleri ve öğrenimleri diğer şirketlerle paylaşmak istediğini ifade etti.

Karbon nötr olmanın anahtarı, enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan kullanmakta, faaliyetlerde ve lojistikte ise karbon emisyonunu aşağı çekmekte yatıyor. Philips Lighting, bu konuda Amerika Birleşik Devletleri’nde şimdiden ilerleme kaydediyor ve McCook, Teksas’ta bulunan Hidalgo Wind Farm ile gerçekleştirdiği enerji satın alım anlaşması sayesinde faaliyetlerinde kullandığı elektriğin bu yıl yüzde 100 karbon nötr olmasını bekliyor.

Bien; “Geleneksel aydınlatmalara oranla enerji tüketimini yüzde 80 azaltan LED lambayı ve bağlantılı aydınlatma sistemini üretmek bizi çok mutlu ediyor. Fakat kendi ayak izimiz konusunda da hesap verebilir durumda olmalıyız – bu sebeple bu on yılın sonunda karbon nötr olacağımıza dair bir söz verdik. Bunun için yaptığımız her şeyi tekrar gözden geçirmemiz gerekti: faaliyetlerimiz, süreçlerimiz ve tedarik zincirimiz. Bu hedefe ulaşma konusunda çok iyi gittiğimizi ve geçen yıl yenilenebilir kaynak kullanımımızı küresel olarak yüzde 602 artırdığımızı belirtmekten mutluluk duyuyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894