• BIST 9561.21
  • Altın 2487.977
  • Dolar 32.5055
  • Euro 34.7961
  • İzmir 23 °C

Her Günü Bir Başka Güzel

Her Günü Bir Başka Güzel
85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos günü inovasyondan eğlenceye, sohbetten sanata geniş bir yelpazeyle ziyaretçilerine yine unutulmaz bir gün yaşattı.

HER GÜNÜ BİR BAŞKA GÜZEL 

85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos günü inovasyondan eğlenceye, sohbetten sanata geniş bir yelpazeyle ziyaretçilerine yine unutulmaz bir gün yaşattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı; renkli etkinlikleri, tiyatroları, konserleri ile ziyaretçilere dolu dolu bir fuar dönemi yaşatmaya devam ediyor. “İnovasyon” ana temasıyla Partner ülkesi Malezya ve Onur Konuğu İli Manisa ile ziyaretçilerini kucaklayan fuar, 4 Eylül’e kadar açık olacak. Ana sponsoru Folkart, inovasyon ana sponsoru Vestel ile hareketli gösterilere sahne olan 85 İEF, 29 Ağustos günü etkinlikleriyle göz doldurdu.

MAKROFONLA SOHBET ZAMANI

Fuar, alanında başarı kazanmış kişilerin ağırlandığı Makrofon Söyleşileri ile sohbetin de adresi oldu. 2 No’lu Hol’de düzenlenen söyleşiler, geleceğe adım atan, alanında tecrübe ve başarı kazanmış kişilerin ziyaretçilerle buluşmasını amaçlıyor. Makrofon Söyleşileri’nin ilk konuğu ise Folkart Yapı Kurumsal Gelişim ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Emre Reçberoldu. CRM, Markalaşma, Satış ve Pazarlama CRM ve Analitik Müşteri Yönetimi Teknikleri, E-Ticaret, Dijital Pazarlama, Proje Yönetimi eğitimleri konusunda uzman olan Reçber, ziyaretçilerle deneyimlerini paylaştı.

İnovasyonun bir Alman atasözü olan “Zamanla gitmeyen, zamanla gider” ile çok doğru ifade ettiğinden bahseden Reçber, gelişmeye açık olmayan bir yapının ortadan kalkacağının altını çizdi. Emre Reçber, “20 yıl öncesine göre yaklaşık 47 kat daha hızlı gelişen bir teknolojiye sahibiz. Bu yüzden gelecek çok hızlı ilerliyor diyebiliriz. Ama inovasyonda önemli olan sizin hayatınızı nasıl daha da kolaylaştırması” diye konuştu. Lisans eğitimini Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında, yüksek lisans eğitimini İngilizce İşletme alanında tamamlayan Reçber, halen İşletme anabilim dalında pazarlama doktora eğitimine devam ediyor.

30 Ağustos 2016 Salı günü Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök gazetecilik tecrübelerini ve basındaki gelişmeler hakkında ziyaretçilerle sohbet edecek. 1 Eylül 2016 Perşembe günü Youth Holding CYO’su Emrah Kaya girişimcilik üzerine yapacağı sohbette özellikle genç girişimcilere yol gösterecek. 2 Eylül 2016 Cuma Depark Proje Uzmanı ve Makers Hareketi Üyesi Şefik Emre Coşkun inovasyon ve teknoloji konusunda bilgi paylaşımında bulunacak. Sıcak bir sohbet havasında geçecek Makrofon etkinliklerine ziyaretçiler ücretsiz katılabilecek.

AZİZ NESİN FARKIYLA

Her akşam farklı bir oyun 85. İEF’de Folkart sponsorluğunda perde açmaya devam ediyor. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahne alan Hadi Öldürsene Canikom tiyatroseverlere eğlenceli anlar yaşattı. Yönetmeni Haldun Dormen olan Aziz Nesin’in insan, sevgi ve paylaşım üzerine yazdığı en sevilen komedisi olan oyunu fuar seyircisiyle buluştu. Bir apartmanın zemin katında yalnız yaşayan iki dul ve yaşlı kadının trajikomik hikâyesini anlatan oyunda Dilek Türker, Ayberk Attila ve Tiraje Başaran rol aldı. Aziz Nesin’in 1970’lerde kendisine özgü güçlü mizahı ile yazdığı eser, izleyiciden tam not aldı.

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde 30 Ağustos Salı Necmiq, 31 Ağustos Çarşamba Öykülerden Oyunlar, 1 Eylül Perşembe Yetersiz Bakiye, 2 Eylül Cuma Patron Çıldırdı, 3 Eylül Cumartesi Ödünç Yaşamlar ve 4 Eylül günü Pazar Kelebekler Özgürdür isimli oyunlar izleyicilerle buluşacak. Oyunların ücretsiz davetiyeleri, İsmet İnönü Sanat Merkezi gişeleri ve İZFAŞ binasından temin edilebilecek.

TARARAM’A BİR GECE YETMEDİ

Dünyaca ünlü müzik ve dans grubu Tararam, ritm ve dans gösterisiyle ziyaretçileri ikinci gecesinde de büyüledi. 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na özel olarak hazırladıkları gösterileriyle ziyaretçilerin karşısına çıkan topluluk, izleyenlere geleneksel çalgıların yanı sıra vurmalı sazlar ve müzik eşliğinde sıra dışı bir şov sundu. Folkart sponsorluğunda Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak gerçekleşen özel gösteri dikkat çekti.

KUZENLER MEST ETTİ

İzmir Fuarı’nın özlenen etkinliği Mogambo Caz Geceleri’nde dün gece müzisyen kuzenler Melis Sökmen ile Cenk Sökmen sahne aldı. Caz müziğinin Türkiye’deki en ünlü temsilcilerinden olan kuzenler, güçlü yorumları ve birbirinden keyifli müzik tınılarıyla dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Birçok dilde seslendirdikleri konser repertuarı ile dinleyicilerin gönlünde taht kuran ikili, muhteşem bir performans sergiledi.

30 Ağustos’ta Doron Raphelli caz müziğinin eşsiz ortamına katkı sağlayacak. Türkiye’nin uluslararası caz vokalisti, Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenen Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü alan Sibel Köse ile kusursuz tekniği ve ustalığıyla “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülen caz gitaristi Neşet Ruacan, 31 Ağustos’ta caz severlerle buluşacak. Julia Erikssen ise 1 Eylül’de caz rüzgarı estirecek konserinde ziyaretçilere, keyifli anlar yaşatacak. Müzik tutkunlarının yakından tanıdığı dünyaca ünlü Amerikalı soul-rock sanatçısı Della Miles ise 2 Eylül’de muhteşem performansıyla izleyenleri büyüleyecek. 3 Eylül akşamı Mogambo seyircisiyle buluşacak olan Şenay Lambaoğlu ise son albümü “Başka Türlü Bir Şey”deki eserlerini seslendirecek. Son yılların popüler Türkçe şarkılarını caz müziğine uyarlayan Yavuz Akyazıcı da 4 Eylül’de caz severlerle buluşacak.  

18 yaşından büyük caz severlerin katılabildiği etkinliklerin giriş ücreti 30 TL olarak belirlendi. Konserlere katılım için 0232 497 11 44 numaralı telefondan rezervasyon yapılması gerekmekte.
/ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894