• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Her Yıl 4 Bin 500 Kişi Lösemiye Yakalanıyor

Her Yıl 4 Bin 500 Kişi Lösemiye Yakalanıyor
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada 350 bin lösemi vakası görülürken, Türkiye’de ise her yıl 4 bin 500 kişiye lösemi teşhisi konulduğu belirlendi.

HER YIL 4 BİN 500 KİŞİ LÖSEMİYE YAKALANIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada 350 bin lösemi vakası görülürken, Türkiye’de ise her yıl 4 bin 500 kişiye lösemi teşhisi konulduğu belirlendi. Halk arasında “kan kanseri” diye bilinen lösemi hastalığının özellikle çocuklarda en  sık görülen kanser türü olduğu belirlenirken, ülkemizde yılda yaklaşık bin çocuğun lösemiye yakalandığı saptandı. Son günlerde ülkemizde medyada çıkan çeşitli haberlerle gündemde olan lösemi, kemik iliğinde tek bir hücrenin kanserleşmesi sonrası bu hücrenin bölünüp çoğalması ve önce kemik iliği sonrada tüm organları istila etmesiyle ortaya çıktığı belirlendi. Çıkan haberlerde hastalıkla mücadelede erken teşhisin büyük önem taşıdığının vurgulandığı tespit edildi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, yılbaşından bu yana kanser ile alakalı yazılı basında 35 binden fazla haber yayınlanırken, bu haberler içerisinde lösemi ile ilgili ise yazılı basına 6 bin 188 haber yansıdığı belirlendi. Lösemili çocuklarla ilgili yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) hakkında da yılbaşından bu yana yazılı basında 1.546 haber yayınlandığı tespit edildi.
/Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894