• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C

Hisse senedi yarışmasında Türkiye şampiyonu...

Hisse senedi yarışmasında Türkiye şampiyonu...
HİSSE SENEDİ YARIŞMASINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ

Özyeğin Üniversitesi, CFA Institute tarafından dünya çapında düzenlenen hisse senedi araştırma raporu yarışmasının Türkiye finalinde birinci oldu. CFA (Chartered Financial Analyst) İstanbul Society koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 2017 yılı IRC Türkiye final yarışmasını kazanan Özyeğin Üniversitesi ekibi, Nisan ayında Prag’da yapılacak olan bölge finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

 

Girişimciliği, yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği vizyon olarak benimsemiş bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi, CFA Institute tarafından dünya çapında düzenlenen hisse senedi araştırma raporu yarışmasının Türkiye finalinde tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu Özyeğin Üniversitesiülkemizi Nisan ayında Prag’da yapılacak olan bölge final yarışmasında temsil edecek.

 

15 ÜNİVERSİTE YARIŞTI

Başarılı üniversite öğrencilerinin profesyonel iş hayatını deneyimlemelerine fırsat vermek amacıyla Türkiye’de 2009 yılında başlayan “CFA Research Challenge” yarışmasının bu yıl dokuzuncusu yapıldı. Yarışmanın Türkiye ayağına, toplam 15 üniversitenin işletme, finans, ekonomi, bankacılık bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı. Her sene farklı şirketlerin araştırma raporuna konu olduğu yarışmada bu sene Arçelik incelendi. Takımlardan sektörel ve finansal analiz yapması, değerleme yöntemlerini kullanması ve bunun sonucunda bir tavsiye kararı alması beklendi. Yazılan raporlar üç finans profesyoneli tarafından değerlendirilip notlandı; en yüksek puanı alan beş üniversite Türkiye finalinde sunum yapma hakkı kazandı.

 

ŞAMPİYON ÖZYEĞİN OLDU

Final yarışması 9 Mart 2017 Perşembe günü Yapı Kredi Yatırım sponsorluğunda Yapı Kredi Plaza D Blok Genel Müdürlük Binası, Konferans Salonu’nda yapıldı. Finalde ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi yarıştı. Final sunumları beş finans profesyonelinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Rapor ve sunum puanlarının ortalaması alınarak yapılan sıralama sonucunda Ezgi Akalan, Mohamad Aljaıroudı, Hasan Okan Arın, Aarush Jaggi ve Mert Mut’tan oluşan ÖzÜ Takımı, tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu. Son üç yıldır okullarını temsil eden ve yarışmanın Türkiye finalini ikinci kez kazanarak finans alanında önemli bir başarıya imza atan ekibe, ÖzÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Yönder ve Ak Yatırım’dan Bertuğ Tüzün mentorluk yaptı.

 

NİSANDA PRAG YOLCUSU

Şampiyon ekip, 26-28 Nisan’da Prag’da yapılacak bölgesel final yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek. Özyeğin Üniversitesi takımı, bu yarışmada da birinci olması durumunda yine Prag’da yapılacak global finale katılacak.

 

Yarışmaya katılan her üniversite takımı iki danışmanla yarışmaya hazırlanıyor. Akademik danışmanı üniversiteler kendileri belirliyor. Sektörel danışman ise sermaye piyasalarında deneyim sahibi olan profesyonellerden seçiliyor. Bu sayede takımların teorik bilgi ile piyasa pratiği arasında gerçekçi bir bağlantı kurması amaçlanıyor.

 

Üniversite-Sermaye piyasaları işbirliğinin en canlı örneklerinden biri olan CFA hisse senedi araştırma raporu yarışması Türk Sermaye Piyasalarına küresel standartlarda donanıma sahip genç yetenekler kazandırmayı hedeflemektedir. CFA Research Challenge’da daha önceki yıllarda aşağıdaki üniversiteler belirtilen şirket rapor ve sunumları ile Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmışlardı:

2016-2017: ARÇELİK – Özyeğin Üniversitesi

2015-2016: TÜPRAŞ – Boğaziçi Üniversitesi

2014-2015: TURKCELL – Özyeğin Üniversitesi

2013-2014: ÜLKER – Koç Üniversitesi

2012-2013: THY – ODTÜ

2011-2012: TOFAŞ – İzmir Ekonomi Üniversitesi

2010-2011: Trakya Cam – Sabancı Üniversitesi

2009-2010: Mardin Çimento – Sabancı Üniversitesi

2008-2009: TAV Havalimanları – Koç Üniversitesi

 

CFA İstanbul Society Yönetim Kurulu adına emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederken, Özyeğin Üniversitesi takımına Prag’daki Bölgesel (EMEA) finalde ve bu aşamayı geçerlerse ardından katılacakları global finalde başarılar dileriz. Katılan tüm takımlara ise bu yarışma sürecinde edindikleri teorik ve profesyonel kazanımlara odaklanmalarını ve gelişim süreçlerini destekleyecek olan CFA programına başlamalarını tavsiye ederiz.

 

Bugüne kadar 15.000’den fazla öğrencinin katıldığı organizasyona; 2015 yılında 70 ülkeden 865’den fazla üniversite katılmıştır. 4.000’den fazla üniversite öğrencisi organizasyonda yer almanın heyecanını paylaşmıştır. Organizasyon boyunca 99 ayrı firmanın değerleme raporları hazırlanmıştır.

 

Dünya çapında yatırım profesyonelleri tarafından 50 yıl önce kurulan CFA (Chartered Financial Analyst) Enstitüsü 130.000’den fazla üyesiyle, finans sektörünün en saygın derneklerinden biri olma özelliğine sahiptir.

 

CFA İstanbul Society

Organizasyon Web-Sitesi: http://www.cfainstitute.org/cfaprogram/challenge/P...

CFA Istanbul Society Web-Sitesi: http://www.cfasociety.org/istanbul/Pages/default.a...

 

Özyeğin Üniversitesi Hakkında:

Yaşamla iç içe, araştırmacı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla kurulan Özyeğin Üniversitesi, katma değer yaratan, yenilikçi eğitim modeli ile öğrencilerinin yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, girişimci, derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimler ile çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratan bireyler olarak mezun olmalarını hedefliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde son beş yıldır ilk 10’da yer alan Özyeğin Üniversitesi, başarılı öğrencinin şartları ne olursa olsun iyi bir eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanıyor. 2016-2017 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 86’sı burslu öğrenim gören Üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında toplam 23 lisans programı; 3 enstitü bünyesinde 30 lisansüstü programıyla eğitim veriyor. Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor. 

Aliağa / ALİAĞA / İzmir / Yeni Vizyon Gazetesi  

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894