• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İzmir 25 °C

Hızlı Ve Güçlü Elektrikli Otomobil Üretecekler

Hızlı Ve Güçlü Elektrikli Otomobil Üretecekler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, kendi elektrikli arabalarını üretecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, kendi elektrikli arabalarını üretecek. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen elektrikli araba yarışmasına "Ecowheel" adlı takımla katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, arabalarını yapmak için 35 bin TL destek aldı.

Teknolojik gelişime katkı sağlamak, alternatif, temiz enerji kaynaklarında farkındalık oluşturmak, mesleki deneyim kazandırmak amacıyla 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen etkinlikte, İEÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin öncülüğünde kurulan takım, 21-27 Ağustos'ta yapılacak yarışlar için elektrikli arabalarını hazırlıyor. "TÜBİTAK Efficiency Challenge ElectricVehicle" yarışmasında İzmir Ekonomi Üniversitesini 25 kişilik bir ekip temsil edecek.

En yüksek hıza ulaşacağız

İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar koordinasyonunda, İEÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Bilir danışmanlığında gerçekleştirilen çalışmada, öğrenciler 25-26 Şubat tarihleri arasında Gebze TÜBİTAK TÜSSİDE Enstitüsünde eğitime katılacak. Bülent Bilir, günümüz gençlerinin teknolojiye yoğun bir ilgisi olduğunu belirterek, "Farklı disiplinlerden öğrencilerimiz bir araya geliyor. Aracın tasarımdan bütün elektrik, makine aksamına dek öğrencilerimiz yapacak. Onların heyecanı bütün disiplinlerin gelişmesini sağlayacaktır. Öğrencilerimiz en verimli batarya ya da hidrojen enerjili araç üretme konusunda teşvik ediliyor. Onlara mühendislik yeteneklerini gösterebilecekleri bir ortam sunuluyor. Bu ortamda İzmir Ekonomi Üniversitesini en iyi şekilde temsil edecekler" dedi.

"Ecowheels" takım kaptanı Selçuk Sarı da, uluslararası bir eğitim aldıklarını, teknolojiyi bilgiyle bir araya getireceklerini, en verimli bataryayı yapıp en yüksek hıza ulaşmak istediklerini söyledi. İzmir, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Aydın, Uşak, Kütahya, Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Isparta, Bursa, Yeni Vizyon Gazetesi,

Hızlı Ve Güçlü Elektrikli Otomobil Üretecekler

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894