• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İzmir 19 °C

Hizmet mi edeceksiniz eziyet mi?

Hizmet mi edeceksiniz eziyet mi?
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Pazar günü şehir içi ulaşımda yapt
BİLAL DOĞAN: İZMİR İZMİR OLALI BÖYLE EZİYET GÖRMEDİ
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Pazar günü şehir içi ulaşımda yaptığı değişiklikler hakkında yaptığı açıklamalara bir yenisini ekledi.
 
Uygulamanın gelişigüzel, tartışılmadan, uzmanlara ve sivil toplum kuruluşlarına sorulmadan hayata geçirilmeye çalışıldığını ve başarısızlığın kaçınılmaz bir son olacağını daha önce de dile getirdiğini belirten Bilal Doğan, “Sayın Kocaoğlu uygulama hayata geçmeden eleştiriler yapıyorlar demişti. Biz, uygulamayı hayata geçirme girişiminden vazgeçmesi için bir öngörüde bulunmuştuk ancak kendisi her zaman olduğu gibi “ben yaptım oldu” mantığını uygulayarak bir başarısızlığa daha imza attı. Daha önce de söylediğimiz gibi bu sorunlarla karşılaşılacağı uygulama başlamadan önce de belliydi. İzmirli hemşehrilerimiz eziyet üzerine eziyet çektiler. Bir kez durakta bekleyerek gideceği yere giden vatandaşımız bu kez aktarma yerlerinde 2-3 kat daha fazla beklemek zorunda kalmıştır. Böylece İzmirliler hız kazanmak yerine zaman kaybı yaşarken, daha çok zamanını da yolculuğa ayırmak zorunda kalmıştır” dedi.
 
Eshot’tan dün yapılan açıklamaya da değinen Doğan, “4 yıllık kentkart istatistiklerine göre gerçekleştirildiği söylenen bu uygulamadan nasıl olur da kimsenin haberi olmaz? Nasıl olur da böylesine facia bir ulaşım projesi ortaya çıkar? 2010 yılından bu yana çalışması yapılan bir uygulamanın tanıtımı neden uygulamaya bir hafta kala yapılır?”
 
BİRİ BU DEĞİŞİKLİĞİN MANTIĞINI AÇIKLASIN
Uygulama içerisindeki bazı değişliklerin de oldukça tuhaf ve komik olduğuna dikkat çeken Doğan, “Daha önce Gaziemir'den Halkapınar'a giden 90 numaralı Gaziemir - Halkapınar Metro otobüsü yeni uygulamayla, Gaziemir'in merkezinden değil, semt garajından kent merkezine hareket etmektedir. Gaziemir'den Çankaya'ya gelmek isteyen vatandaşlar ise önce 152 numaralı Gaziemir Konak otobüsüne binerek semt merkezine oradan da 90 numaralı otobüse binmek zorunda kalmıştır. Biz bu değişikliğin mantığını anlayamadık. Sonuçta bu otobüs yine kent içine girmiyor mu? Giriyor. O zaman neden bunu Gaziemir içinden kaldırdılar?” dedi.
Şehir içi ulaşımdaki değişikliğin sebep olduğu sorunların artarak devam edeceğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, “Birçok İzmirli vatandaşımızın tatilde olduğu, okulların kapalı olduğu bir dönemde bile bu kadar yoğunluk varken yarın okullar açıldığında İzmir’deki bu ulaşım eziyeti daha da büyüyecek ve çekilmez bir hal alacaktır. Şunu söylemeliyiz ki; İzmir, İzmir olalı böyle eziyet görmedi” sözleriyle uygulamanın yanlış olduğunun altını bir kez daha çizdi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na inadından vazgeçmesi çağrısında bulunan Doğan, “İzmirli vatandaşlarımıza eziyet etmekten, düşünülmeden hazırlanmış bir projeyi adeta vatandaşımızın üzerinde denemekten vazgeçmelidir. Trafik sorununu çözmek istiyorsa alternatif yollar, otoparklar, alt ve üst geçitler yaparak bunu gerçekleştirebilir. 11 yıldır bertaraf edemediği trafik sorununu önerilerimizle kalan son 4 buçuk yılda çözebilir” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894