• BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • İzmir 16 °C

Hizmeti Yapamadı Topu Büyükşehir’e Attı

Hizmeti Yapamadı Topu Büyükşehir’e Attı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesinin sorumluluk alanında olmasına karşılık temizlik yapılmayan

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesinin sorumluluk alanında olmasına karşılık temizlik yapılmayan ve vatandaşlara da “Büyükşehir’in sorumluluğunda” diyerek algı oluşturulan Topçu Asım Mahallesi Sakarya Caddesi’nde temizlik çalışması yaparak sokakta bulunan çöpleri topladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde ayrım yapmadan hizmet verdiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Önemli olan vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri verebilmek. Bu düşünceden hareketle Yunusemre Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen bu caddenin de temizliğini yapacağız ve vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sorumluluğu Yunusemre Belediyesinde olmasına karşılık, temizlik çalışması yapılmayan Topçu Asım Mahallesi Sakarya Caddesi’nde temizlik çalışması yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Büyükşehir’in sorumluluğunda” şeklinde algı oluşturulmaya çalışılan Sakarya Caddesi’ne giderek yerinde incelemelerde bulundu. Esnaflarla görüşen Yıldırım, sorumluluğunun Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde olmadığını belgelerle anlatarak, bilginin yanlış olduğunu, sorumluluk sahasının Yunusemre Belediyesi’ne ait olduğunu kaydetti. Başkan Yıldırım, esnafların uzun süredir temizlik yapılmadığı şikayeti üzerine sorumluluğun Yunusemre Belediyesi’nde olmasına karşılık, Manisa Büyükşehir Belediyesi temizlik ekiplerine telefonla talimat vererek, Sakarya Caddesi’nde temizlik çalışması başlattı. 

ESNAFLARI BİLGİLENDİRDİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, mahalle esnaflarından Seyfi Dürgen’i temizlik çalışmasındaki sorumluluk alanlarıyla ilgili olarak belgeleri göstererek bilgilendirdi. Başkan Yıldırım, “Büyükşehir ve ilçe belediyeleri 1 Ocak itibari ile cadde ve sokak paylaşımlarını değiştirdi. 1 Ocak itibariyle 18 metrenin altındaki sokaklar ilçe belediyelerinde, 18 metrenin üstündeki sokaklar Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde oldu. Biz de 1 Ocak itibari ile görevimizi devraldık. Olumsuzluklara rağmen yeni çıkan KHK’da biliyorsunuz taşeronlar kadroya geçti ve personel alımı durduruldu. Yunusemre Belediyesi’nin ve Şehzadeler Belediyesi’nin ekstra 70 elemanla yaptığı işi biz şuan 44 eleman ile yapmaya çalışıyoruz. 8 Eylül Caddesi’nden başlayarak devam eden Sakarya Caddesi Yunusemre Belediyesi’nin uhdesindeki bir yerdir. 10 metre genişliği vardır. Burasının temizlik işleri de Yunusemre Belediyesi’ne aittir. Biz Büyükşehir olarak yine de ilçe belediyelerinin yapmadığı gör
evi yaparız. Fakat sizden ricam iyi bilinçlenmeniz. Biz zaten az sayıdaki elemanla onların 70 elemanla yaptığı işi yapıyoruz” dedi. 

YUNUSEMRE BELEDİYESİNİN ÇÖP KONTEYNERLERİ DE VAR

Sakarya Caddesi üzerinde bulunan Yunusemre Belediyesine ait çöp konteynerlerinin bulunmasına karşılık vatandaşların çöp konteyneri talebini de dinleyen Başkan Yıldırım, çöp konteynerlerinin de yerleştirileceğini söyledi. Esnaflardan Seyfi Dürgen, temizlik personeline Sakarya Caddesi’nin temizlenmemesi yetkisi Yunusemre Belediyesinden Nihal hanımın verdiğini söylemesi üzerine Başkan Yıldırım açıklamada bulundu. Yıldırım, “Nihal Hanım belki hangi cadde ve sokağın kendisine kaldığını bilmiyordur. Bu işaretli olan yerler Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olan Büyükşehir Belediyesi’ne geçen yerler. Kanun gereği 18 metrenin altındaki cadde ve sokaklar ilçe belediyesinin uhdesinde bulunuyor. Biz şimdi haritalar hazırlatıyoruz, bunları ilgili yerlere astıracağız. Haritalardan da hangi caddenin sokağın kime ait olduğunu halkta bilecek. Bu belirlenmediği için işin iki sıkıntısı var. Birincisi 1 Ocak itibari ile görev bize geçerken yeni yayınlanan KHK ile personel alımı durduruldu. Eksik personelimizle bu işleri yürütmeye devam ediyoruz. Bize ait olmayan cadde ve sokaklarda da bizim yargılanmamız bizi üzücü bir durumdur” dedi. 

“VATANDAŞ OLARAK BİZ MAĞDURUZ”

Esnaflardan Seyfi Dürgen, kendilerinin mağdur olduklarını belirterek, temizlik çalışması yapılmadığını, Yunusemre Belediyesi’nin temizlik personelinin sokağın başına kadar geldiğini, temizlik çalışması yapmadığını, kendisine verilen yetkinin Sakarya Caddesi’ni kapsamadığını ilettiğini belirtmesi üzerine Başkan Yıldırım, “Bugünden sonra görev kimdeyse gelip o görevini yapacak. Görev Yunusemre Belediyesinin” diye konuştu. 

YUNUSEMRE BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ TELEFONLA ARANDI

Yunusemre Belediyesi çağrı merkezine telefonla ulaşan esnaflardan Seyfi Dürgen, “Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı yanımda. Elinde belgeler var. 18 metrenin altındaki caddeler bizde değil diyor. Yeni protokol elinde şu an” demesi üzerine çağrı merkezi yetkilisi, üst yönetim ile görüşerek kendisine daha sonra dönülerek bilgi verileceğini kaydetti. Başkan Yıldırım son olarak, “Burasının temizlenmesi bir görev. Yunusemre Belediyesi buranın temizliğini yapmazsa biz eleman eksikliğine rağmen bu bölgenin temizliğini yapacağız. Bizim iş yükümüz de arttı. Manisa’nın tamamında yaklaşık 275 kilometreyi temizleyen Büyükşehir 515 kilometreyi temizleyecek. Aynı personelle yürüteceğiz. Önemli olan vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri verebilmek. Bu düşünceden hareketle Yunusemre Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen bu caddenin de temizliğini yapacağız ve vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894